Natuurlijk Delfland en Werkgroep Pasgeld tekenen bezwaar aan
Natuurlijk Delfland en Werkgroep Pasgeld tekenen bezwaar aan Foto:

Ernstige wateroverlast omwonenden Pasgeld

RIJSWIJK - De voorbereidingen van de gemeente Rijswijk voor de bebouwing van Pasgeld zorgen voor ernstige overlast voor de omwonenden. Natuurlijk Delfland en Werkgroep Pasgeld tekenen daarom bezwaar aan.

De gemeente Rijswijk heeft vergaande plannen om Pasgeld te bebouwen. Hoewel nog niet alle vergunningen zijn afgegeven, is de gemeente wel al met de voorbereidingen begonnen. Als onderdeel daarvan gaf het Hoogheemraadschap van Delfland een watervergunning af voor het dempen van sloten. Nu blijkt dat niet alleen de sloten worden gedempt maar ook de hele polder Pasgeld West wordt voorbelast (het belasten van de grond om deze voor bebouwing geschikt te maken).

Ernstige overlast
Sinds het dempen van de sloten en het voorbelasten ervaren bewoners ernstige wateroverlast in de kelders en in de speeltuin. Dit is in strijd met de voorwaarden van de watervergunning. Deze bepalen namelijk dat er geen overlast mag plaatsvinden.

Bezwaar
Natuurlijk Delfland en Werkgroep Pasgeld hebben daarom bezwaar aangetekend. Inmiddels heeft de rechter het werk stopgezet omdat aan de voorschriften van de wet Natuurbescherming niet is voldaan. Verder is met de gemeente Rijswijk afgesproken dat de gemeente in het proces rond polder Pasgeld álle activiteiten vooraf met Natuurlijk Delfland en werkgroep Pasgeld bespreekt. Dit zodat alle effecten op het watersysteem van de polder onderzocht kunnen worden en erop ingespeeld kan worden. Ook aan deze voorwaarden wordt niet voldaan. Natuurlijk Delfland en Pasgeld Natuurlijk pleiten voor het intrekken of opschorten van de vergunning tot aan deze twee bezwaren is voldaan. Daarmee willen Natuurlijk Delfland en Pasgeld Natuurlijk het signaal afgeven dat eerst alle effecten van het bebouwen van de polder onderzocht moeten worden. www.pasgeldnatuurlijk.com