Afbeelding
Foto:

Ruud Schaareman (62)

Wat doet u hier vandaag bij de Van Foreestweg?
"Ik heb een paar boodschappen nodig en meestal als ik snel wat moet halen, doe ik dat hier. Ik woon hier in de wijk, dus dit is het makkelijkst."

Wat was uw nieuws van de afgelopen week?
"Maandag was er natuurlijk weer een persconferentie en eerlijk gezegd hoopte ik een beetje op het nieuws dat de terrassen weer open gaan of wellicht andere versoepelingen, maar helaas. Voor nu streven ze naar april, maar ik heb er een hard hoofd in."

Wie zou u graag nog een keer ontmoeten?
"Ik zou mijn vader nog wel een keer willen zien. Hij is tien jaar geleden overleden en ik zou hem heel graag aan mijn vriend voorstellen, waar ik al negen jaar mee samen ben. Hij heeft hem net niet gekend en dat vind ik jammer."
Wat is uw favoriete plekje in Delft?
"De Beestenmarkt vind ik een hele leuke en gezellige plek, ik kom daar graag. Daarom kan ik ook niet wachten tot de terrassen weer open mogen. Het maakt niet uit wat voor weer het is, ik ga er zitten."

Heeft u tijdens de lockdown een nieuwe hobby ontdekt?
"Ik ben meer gaan wandelen. Ik wandel geregeld met een vriendin, dan kletsen we over van alles en nog wat en we sluiten altijd af met een kopje koffie bij een van ons thuis."

Wat zijn de plannen voor komend weekend?
"Dit weekend ben ik een lang weekend vrij en mijn vriend, die bij de boa's werkt in Delft, is ook vrij. Dus we gaan lekker naar mijn schoonmoeder in Friesland. Hopelijk knapt het weer nog een beetje op."