#STEMOPEENVROUW en NR.19
#STEMOPEENVROUW en NR.19 Foto:

CDA-kandidaat Wytske Postma wil nu
doorpakken

Wytske Postma uit Ypenburg is momenteel Tweede Kamerlid en wederom verkiesbaar op 17 maart. De nr. 19 op de kandidatenlijst van het CDA vertelt vol enthousiasme over de plannen die zij heeft voor Nederland, en specifiek onze regio.

"Als werkende moeder is het lastig om alle ballen in de lucht te houden. De druk om werk te combineren met zorg voor je kinderen is verder toegenomen. De coronacrisis heeft het er voor veel gezinnen niet makkelijker op gemaakt. Werkende moeders vertellen mij vaak hoe lastig deze tijd is voor het gezin, en delen de zorgen die zij hebben over het veilig opgroeien en het welzijn van hun kinderen. Het is belangrijk dat we ook na corona aandacht hebben voor de ontwikkeling van kinderen, maar ook de druk op jonge gezinnen verlichten. Met een toegankelijke kinderopvang, gratis voor huishoudens met een inkomen tot 70.000 euro en een verlaagde eigen bijdrage voor inkomens boven de 70.000 euro. Maar ook met meer betaald verlof na de bevalling, een ruimere aanspraak op het ouderschapsverlof en betere ondersteuning voor mantelzorgers. Flexibele werktijden en thuiswerken in CAO’s opnemen zodat werk en gezinsleven beter samen gaan, en een vast contract weer de norm maken. Terugkeer van de basisbeurs en meer betaalbare woningen. Op al deze vlakken valt nog genoeg te winnen. Daar maak ik mij hard voor." Naast die veilige omgeving voor gezinnen zet Wytske Postma zich ook in voor veiliger verkeer. "Er gebeuren nog veel te veel onnodige ongelukken. Daarom pleit ik ervoor dat we meer rekening met elkaar gaan houden. Door als overheid een offensief te starten tegen verkeershufters, voorkom je onnodig leed en wordt meteen een heldere norm gesteld. Er moet echt een tandje bij op het gebied van handhaving. Confronteer mensen met hun eigen gedrag, en de gevolgen daarvan."

Regionaal
Als Ypenburgse weet Postma naast de landelijke problematiek ook goed wat zich afspeelt binnen onze regio. "Omwonenden ervaren dat de A4, A13 en A12 bij Den Haag, Delft Noord, Rijswijk en Voorburg steeds drukker zijn geworden. Door de toenemende drukte neemt de geluidshinder verder toe. Zelf heb ik de minister van Verkeer nadrukkelijk gevraagd om geluidswerende maatregelen te nemen langs deze snelwegen. Daarnaast zet ik mij in voor het behoud van treinstation Ypenburg en ondersteuning van sportverenigingen, zodat wij na corona weer samen kunnen sporten. Om dit te kunnen doen heb ik wel uw steun nodig. Mag ik op uw stem rekenen?"

#stemopeenvrouw

Afbeelding