Wethouders Hatte van der Woude en Martina Huijsmans hebben de bouw van 351 woningen in Bethelpark officieel ingeluid
Wethouders Hatte van der Woude en Martina Huijsmans hebben de bouw van 351 woningen in Bethelpark officieel ingeluid Foto:

Bouw Bethelpark officieel van start

DELFT - Wethouders Hatte van der Woude en Martina Huijsmans hebben donderdag namens de gemeente Delft de bouw van 351 woningen in Bethelpark officieel ingeluid door het plaatsen van een tijdscapsule in de grond.

Op deze locatie worden 337 appartementen, 14 eengezinswoningen en circa 1.200 vierkante meter commerciële ruimten gerealiseerd. Er wordt een parkachtige omgeving gecreëerd en een klimaatadaptieve omgeving door de aanleg van twee gemeenschappelijke daktuinen en een ecologische zone. Wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling Martina Huijsmans: “Voor de gemeente is dit een mooie nieuwe plek in Delft. Een plek waar je sinds kort over de vernieuwde Reinier de Graafweg van en naar het centrum van Delft rijdt. Een mooie nieuwe entree naar de stad. Bethelpark is een ontwikkeling die bijdraagt aan de groei van Delft, maar óók iets toevoegt aan de stad. 351 huurwoningen in verschillende segmenten met een duurzaam energiesysteem met de restwarmte van het ziekenhuis. En ook nog eens een mooie en slim ingerichte openbare ruimte, met ecologie in de stad en ruimte voor ontmoeting!” Haar collega wethouder Hatte van der Woude sluit hierbij aan: "Als gebiedswethouder van de Buitenhof vind ik het van groot belang dat deze wijk levendiger en aantrekkelijker wordt. Door nieuwe initiatieven bieden we steeds meer een goed toekomstperspectief aan de bewoners van de wijk. Bethelpark past daar perfect bij. Met huurwoningen waar bewoners naartoe kunnen verhuizen, juist aan het begin van hun wooncarrière, maar ook voor doorstromers een gelijkvloerse en comfortabele huurwoning. Bedrijvigheid door winkels en kleine horeca bij het ziekenhuisplein maken het plaatje straks compleet.” De oplevering staat gepland voor het tweede kwartaal van 2023.