Delftse muzikanten brengen een ode aan de Golden Earring (Foto: Koos Bommelé)
Delftse muzikanten brengen een ode aan de Golden Earring (Foto: Koos Bommelé) Foto: KOOS BOMMELE

Delftse ode aan de Golden Earring

DELFT - Delftse muzikanten brengen een eerbetoon aan Golden Earring gitarist en oprichter George Kooymans in Hampshire Hotel-Delft Centre.

George maakte onlangs bekend dat hij lijdt aan de progressieve ziekte ALS. Hierdoor is de Haagse band genoodzaakt te stoppen. Op 11 maart vierde George zijn 73e verjaardag. Fans van de Golden Earring bedachten daarom een actie om de band in het zonnetje te zetten. Om 17.15 uur werd op meerdere plaatsen in Nederland het nummer Radar love gespeeld, onder meer door radiozenders, carillonspelers en veel muziekliefhebbers thuis. Radar Love is een van de grootste hits van de band met wereldwijd ruim 2 miljoen verkochte singles. Het nummer uit 1973 bestormde ook de Amerikaanse hitlijsten.

Delft
Zo ook in Delft. Delftenaren Rob Kramer en Polle Eduard speelden de legendarische hit in muziekhotel Hampshire Hotel-Delft Centre. Samen met andere Delftse muzikanten, Stefan Flik, Boy Mosterdijk en Wim van Velzen brachten ze een waardig eerbetoon aan hun collega’s.

Door de lens van Koos
Onze huisfotograaf Koos Bommelé was erbij en schoot een aantal foto's van dit bijzondere moment. Deze foto's en meer zijn te vinden op www.delftopzondag.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding