Martin Reitsma had weer een aantal toonaangevende muzikanten uitgenodigd
Martin Reitsma had weer een aantal toonaangevende muzikanten uitgenodigd Foto:

Muzikale anderhalve meter sessies

Afgelopen dinsdag vonden op Kasteel Oud Wassenaar de opnames plaats van een nieuwe editie van het programma Nederbeat - The Beat Goes On van organisator Martin Reitsma in samenwerking met de crew van Omroep Midvliet. Kasteelbeheerder Luc Steverink had zijn fraaie en historische kasteel hiervoor opengesteld. De dag was volledig coronaproof met alle preventie die mogelijk was.

Martin Reitsma had weer een aantal toonaangevende muzikanten uitgenodigd, waaronder Ferry Lever gitarist uit Delftse topbands zoals Tee Set en After Tea. Het was een line-up om je vingers bij af te likken. De jonge zangeres Jeniffer Ewbank was er, evenals zanger-gitarist Peter Kok van Greenfield and Cook, Saxofonist Nicko Christiansen van Livin'Blues, Gitarist-zanger Ruud Jansen van The Jumping Jewels, begaafd zanger en pianist Matthias van Heck, het jonge talent Francesco Daniel, zangeres Jane Goulding, bassist Hans Mielatz en toetsenist Lennart Koenraads.
Jeniffer Ewbank werd begeleid door een aantal van bovengenoemde namen en bracht met hen nummers zoals Peaceful easy feeling, Jolene, I'm on fire, A coat of many colour en solo op een prachtige witte vleugel het adembenemende nummer The Rose van Bette Midler.
Uitstekende muzikanten die evenwel nog nooit met elkaar hadden opgetreden en dan direct zo'n mooi muzikaal resultaat. Men was dan ook dik tevreden. De jonge zanger Franceso Daniel uit Papendrecht liet horen waarom topzanger Bert Heerink hem zo'n talent vindt. Vorig jaar traden ze samen op in Papendrecht en brachten onder meer Different Worlds van Vandenberg ten gehore. Kippenvel.
Zangeres Jane Goulding haalde het beste uit zichzelf met bluesklassiekers zoals Love me like a man en I'd rather go blind. Vol passie, temperamentvol en loepzuiver. Topsaxofonist Nicko Christiansen schitterde met zijn scheurende saxklanken. Ruud Jansen op gitaar, Hans op Mielatz bas en Lennart Koenraads op Cajun.
Vervolgens een spontaan optreden van Nicko Christiansen met de zoon van de Amerikaanse muziekheld Dr. John (The Nighttripper) Matthias van Heck. Door de hal met zijn goede akoestiek klonk Let it be van The Beatles. Een en al nostalgie.
Toetsenist Lennart Koenraads sloot af met een bruisende versie van Radar Love, Weekend Love en onder meer Going to the run.
Zo bleek maar weer dat je ook in coronatijd een mooie opnamesessie kunt houden als je maar alle preventie in acht neemt. De technische crew van Omroep Midvliet verdient een dikke pluim voor hun inzet en harde werken tijdens een geslaagde opnamemiddag op dit prachtige kasteel.