Roel van der Weerd voetbalt al heel lang bij DSVP, maar blijft op dit moment fit door te fietsen. (foto: Roel van Dorsten)
Roel van der Weerd voetbalt al heel lang bij DSVP, maar blijft op dit moment fit door te fietsen. (foto: Roel van Dorsten) Foto: Roel van Dorsten

Hoe gaat het met Roel van der Weerd?

PIJNACKER - Roel van der Weerd (39) speelt al een leven lang bij DSVP; de club die hem vriendschappen en mooie momenten heeft bezorgd.

- Hoe gaat het met je?
"Het gaat goed, zowel met mijn vrouw als met mij. We vermaken ons in deze tijd nog steeds goed en hebben pas een verbouwing aan onze woning, waar wij al 11 jaar wonen, afgesloten. Ik werk in Amsterdam bij phbm, een adviesbureau in infrastructurele projecten en mobiliteitsvraagstukken. Ik doe daar de marketing-communicatie en commerciële zaken. Voor corona was ik al gewend om 2 dagen per week thuis te werken, nu is dat zo'n 4 dagen."

- Je bent bekend van DSVP, daar ook begonnen?
"Jazeker, direct bij de allerjongste jeugd. Ik moet het aan mijn ouders vragen, maar ik denk dat ik 5-6 jaar was toen ik bij DSVP begon. Voetbal is in mijn jeugd mijn eerste en enige sport geweest. Altijd wel in de jeugdselecties gezeten, maar via de natuurlijke weg naar het eerste elftal. Dus in het eerste seizoen bijvoorbeeld in de E2 en in het tweede jaar naar de E1. Ik was niet bijzonder goed om die slag over te slaan. Wel in de B1 kampioen geworden. Dat was onder trainer Teun van Viegen én met onder andere Léon Braat, Michiel van Atten en Ricky Kester. Over dat kampioenschap is door onze leiders een boek gemaakt, compleet met verslagen en statistieken. Dat boek heb ik nog."

- En bij de senioren?
"Ik kwam vanuit de A1 wel in de selectie, maar ook nu in het tweede. In dat elftal heb ik een aantal mooie jaren meegemaakt, we draaiden goed mee in de Reserve Eerste Klasse. Zelfs zo goed dat we kans maakten op promotie naar de Reserve Hoofdklasse. Daarvoor moesten wij nacompetitie spelen, alleen de avond ervoor hebben wij met de selectie de bruiloft van Dennis Roepman gevierd. Je raadt het al, op zaterdag gingen wij kneiterhard onderuit, haha. Bij trainer René Wolterman ben ik basisspeler geworden. Het jaar daarvoor, onder Wim van Zinnen, mocht ik al serieus minuten maken."
"We hebben in 2010 ook een wedstrijd tegen Spirit om promotie naar de Tweede Klasse gespeeld. We werden helemaal gek getikt, maar wonnen met 1-0. Ikzelf was wisselspeler, maar mocht invallen om de kopsterke spits te bedwingen. Bij de eerste de beste bal verloor ik nog het kopduel, de bal ging richting de kruising. Keeper Rick Groen speelde een wereldpartij en pakte ook die bal. Leuk is dat één van de Spirit-spelers, Arjan Hoogendijk, nu in Pijnacker woont en bij ons in het derde speelt. In de kleedkamer wordt hij nog regelmatig aan die wedstrijd herinnerd, haha."

- Wat voor type speler was je?
"Een centrale verdediger, kopsterk. Niet heel erg snel, maar ik wist via mijn inzicht wel altijd de juiste positie te kiezen. Ik zat er altijd kort op en wist zo de duels te winnen. Door een steeds terugkerende blessure aan mijn achillespees heb ik het kampioenschap in 2012 gemist. Die achillespees is een nog steeds zwakke plek, ik moet extra werk leveren om fit te blijven. Ik heb altijd bij DSVP gespeeld, het is een echte familieclub, leuk en gezellig. Bij DSVP heb ik mijn vrienden leren kennen."

- Wat doe je nu nog?
"Ik voetbal nog met mijn vrienden in het derde elftal van DSVP. Daarnaast ben ik een jaar of 7 geleden met wielrennen begonnen en lid geworden van Toerclub Pijnacker. Zeker in deze tijd, waar sporten in teamverband niet kan, is het fijn om te fietsen. Ik maak vaak ritten van meer dan 100 kilometer. Steeds meer vrienden van DSVP zijn ook gaan fietsen, ik maak regelmatig met hen ook een ritje... (RvD)