Hulp bij het digitaal regelen van overheidszaken

PIJNACKER - Er zijn tegenwoordig steeds meer overheidszaken die je zelf online moet regelen. Het aanvragen van een AOW-uitkering, het regelen van zorg of het verlengen van je rijbewijs. Het is fijn als iemand je hierbij op weg helpt. Je kunt daarom sinds 5 maart terecht bij het Informatiepunt Digitale Overheid in Pijnacker.

Tijdens het telefonisch spreekuur op vrijdagochtend kun je je vragen stellen. Medewerkers van Biblitoheek Oostland helpen je met vragen over bijvoorbeeld: DigiD, het uitstellen van je belastingaangifte, het vinden van hulp bij jou in de buurt, een verkeersboete betalen in termijnen, gratis computercursussen. Iedereen is van harte welkom en de hulp is gratis!

Spreekuur
Wil jij weten wat het Informatiepunt Digitale Overheid voor jou kan betekenen? Bel dan op vrijdag tussen 10.00 uur en 14.00 uur naar 015-3694430.

Klassiek voor
kleintjes: Post!

DELFT - Wie heeft er in deze tijd nou geen huis vol kartonnen dozen van de pakketbezorger? Gooi ze niet weg, want je kunt er samen met je kind heerlijk muziek mee maken bij het vrolijke online concert ‘Post!’ van Krulmuziek.

Krulmuziek brengt snoepjes voor je oren voor kinderen van 1 tot 6 jaar. Samen met je kind dans, drum en speel je mee met de leukste klassieke muziek op viool, cello en dwarsfluit. Kleuterklassen en groepen in de kinderopvang kunnen ook een kaartje reserveren en gezellig samen meedoen.

Woensdag 10 maart, 10.00 uur, via Zoom. www.webshop.krulmuziek.nl. Kosten zijn 8 euro per scherm.

Behoefte aan een praatje? Bel het Alzheimer Café

DELFT - De coronacrisis duurt lang en maakt de zorg voor een naaste met dementie extra zwaar. Daarom is het Alzheimer Café vanaf nu telefonisch bereikbaar. U belt telefoonnummer 06-30594695 en geeft daar uw naam en telefoonnummer op. U wordt dan op een later tijdstip teruggebeld voor een gesprek met één van de medewerkers van het Alzheimer Café. Die zal dan naar u luisteren en indien nodig of gewenst met u meedenken. Daarnaast is het Alzheimer Café ook telefonisch te bereiken op maandag 8 maart van 19.00 uur tot 21.00 uur via 06-30594695. Dan is het mogelijk om gelijk al uw vragen over dementie of vermoeden van dementie te stellen. De medewerkers van het Alzheimer Café hopen zo op afstand weer met u in contact te komen en u bij te staan in deze moeilijke tijden.