Ook nu de sportscholen gesloten zijn helpt Coen jou om fit te blijven
Ook nu de sportscholen gesloten zijn helpt Coen jou om fit te blijven Foto:

'Ook in coronatijd is bewegen belangrijk'

DELFT - Pas weer sporten als de sportscholen open gaan? Niet als het aan Coen Junior van der Hoeven ligt. Schakel hem in als personal trainer & life coach, en hij zorgt er met de juiste oefeningen en voedingsadvies voor dat je ook nu gezond, fit en vrolijk blijft.

Coen is pas 26 jaar, maar heeft al flink wat ervaring binnen de fitnesswereld. "Vanuit havo 4 ben ik doorgestroomd naar de tweejarige MBO4-opleiding Sport en Bewegen, specifiek gericht op fitness. Na afronding daarvan ben ik HBO Voeding en Diëtiek gaan studeren op de Haagse Hogeschool, met aansluitend daarop de specialisatie Medische Fitness." Naast deze opleidingen heeft Coen al vanaf zijn vijftiende gewerkt als fitnessinstructeur. "Die ruimte was er, doordat ik mijn studies in de vorm van werken en leren heb gedaan: vier dagen werken en één dag naar school. Ervaring als fitnesstrainer heb ik dus al elf jaar." Personal trainer is hij nu ruim drie jaar. "Voorheen veelal voor een personal training studio, maar sinds kort volledig voor mezelf onder mijn eigen brand CJ-PT: Coen Junior Personal Training."

Blijf bewegen
Coen wil graag benadrukken dat het zeker nu belangrijk is om in beweging te blijven. "Coronatijd is niet een periode om stil te gaan zitten, ondanks dat sportscholen en veel sportverenigingen gesloten zijn. Aan je gezondheid blijven denken is belangrijk, zeker nu. We zitten allemaal te wachten op het coronavaccin, maar je kunt ook kijken wat je zelf kan doen om jouw gezondheid en weerstand te verbeteren. Maar naast dat is in beweging blijven ook belangrijk voor je mindset. Sporten zorgt ervoor dat je lekkerder in je vel komt te zitten."

Groei
Het spreekt Coen aan om met verschillende mensen aan de gang te gaan. "Maar wat personal training voor mij écht mooi maakt, is dat het de mogelijkheid biedt om mensen een stap verder te brengen richting een bepaald doel. Waar ik vooral van geniet, is mensen met blessures weer op de juiste weg zetten en pijnvrij leren bewegen. Maar ook het stuk voeding dat komt kijken bij een traject pak ik graag aan." Personal training wordt door CJ-PT op verschillende manieren aangeboden. "Ik geef online lessen aan groepen, bijvoorbeeld voor voetbalverenigingen en medewerkers van kantoorpanden, maar natuurlijk ook fysieke trainingen één op één. Momenteel mag dat aan huis indien de klant daar de ruimte voor heeft, of anders buiten op locatie. Zodra de coronamaatregelen worden versoepeld, ga ik kijken naar eventuele uitbreiding van de mogelijkheden." Trainingen kunnen worden afgenomen vanaf minimaal één maand, met één of twee trainingen per week. "Elk traject start met een screening, waarvan ik de resultaten gebruik bij het opstellen van en persoonlijk sport- en voedingsschema. Door heel specifiek te werk te gaan kunnen we veel vooruitgang boeken." Interesse? Neem dan contact op met Coen. Bekijk ook de facebookpagina CJ-PT voor meer informatie en tips over sport en voeding.

CJ-PT
cj-pt@outlook.com
06-53630898