Margaritha van Baardwijk, Facilitair Manager bij het Reinier De Graaf Gasthuis, neemt namens haar collega’s de vele tekeningen en orchideeën in ontvangst (Foto: Roel van Dorsten)
Margaritha van Baardwijk, Facilitair Manager bij het Reinier De Graaf Gasthuis, neemt namens haar collega’s de vele tekeningen en orchideeën in ontvangst (Foto: Roel van Dorsten) Foto: Roel van Dorsten

Tekeningen en orchideeën voor zorgpersoneel Reinier de Graaf

DELFT - Schoolkinderen uit Nootdorp en Ypenburg hebben afgelopen donderdag het zorgpersoneel van het Reinier de Graaf Gasthuis én de bewoners van het woonzorgcentrum Veenhage verblijd met een aantal honderden tekeningen en orchideeën.

Nu de coronamaatregelen zijn verscherpt met zelfs een avondklok en bijna het hele land in brand stond vanwege de avondklok-rellen, was het tijd voor een positief tegengeluid. Begin januari kreeg Hans van der Sman, oud-voorzitter van de Nootdorpse IJsclub, het idee om een tekeningen-actie op te zetten. Hij vertelt: “Ik zat naar de televisie te kijken, waar een verpleegster vertelde hoe blij zij was met een tekening, die zij spontaan van een kind had gekregen. Haar opmerking was voor mij genoeg om hier over na te denken.” Van der Sman overlegde met zijn beide dochters, die als leerkracht verbonden zijn aan basisscholen RKBS Christoffel uit Den Haag én Octant Kindcentrum Regenboog in Nootdorp. De beide dames kregen groen licht van de directies om hier aandacht aan te besteden. En zodoende kregen zo’n achthonderd leerlingen uit Nootdorp als extra huiswerk mee om een tekening te maken voor het zorgpersoneel van Reinier de Graaf Gasthuis en de bewoners van woonzorgcentrum Veenhage in Nootdorp.

Mooi gebaar
Enkele honderden tekeningen, met mooie, grappige en ontroerende teksten zijn afgelopen donderdagmiddag aan het personeel van het Reinier de Graaf Gasthuis aangeboden. Zij krijgen een mooi plekje in het ziekenhuis. Daar bleef het niet bij, want orchideeën-kwekerij De Vreede Holland, in samenwerking met transportbedrijf Wematrans, besloot spontaan al de medewerkers van de afdelingen Corona, Intensive Care en de Spoedeisende Hulp ook een fraaie orchidee aan te bieden. Ook de bewoners van Veenhage kregen tekeningen en orchideeën. Een heel mooi gebaar ter ondersteuning in deze moeilijke tijd. (RvD)