De meiden willen met raamtekeningen de ouderen opvrolijken
De meiden willen met raamtekeningen de ouderen opvrolijken Foto:

Raamkunst voor ouderen

DELFT - Emma Langeveld (12) zet de laatste strepen op het raam en kijkt tevreden naar het resultaat. Ze is raamtekeningen aan het maken samen met haar zusje Doortje (6) en haar vriendinnetjes Nynke (7) en Felien (6) bij de ramen van verzorgingshuis 'Die Buytenweye'.

Regelmatig zwaaien ze tussen het maken van de hartjes, huisjes en bloemen naar de ouderen die aan de andere kant veilig aan het kijken zijn naar de kinderen. Af en toe wordt er een duim opgestoken door voorbijgangers die het een mooi initiatief vinden.

Lach
Emma vertelt waarom ze dit aan het doen is. "Via Stichting Present zijn we raamtekeningen aan het maken zodat we toch contact kunnen maken met ouderen, ook al zit er een raam tussen. We kunnen lachen naar elkaar en zwaaien. Ook was het erg grappig dat de zonneschermen opeens naar beneden gingen waardoor we bijna niet meer verder konden. Dat vonden de bewoners binnen ook erg grappig. Het is toch mooi dat je dan een lach op het gezicht van de ouderen ziet komen."

Present
Via Present Delft kan je iets betekenen voor je medemens binnen de maatregelen vanuit het RIVM. Op deze manier kan je je op een veilige manier je inzetten. Bij de stichting geloven ze dat mensen best bereid zijn om zich in te zetten voor de ander en de samenleving. De kloof tussen die bereidheid en het daadwerkelijk in actie komen is voor veel mensen (te) groot. Er is een brug, een verbindende schakel nodig. Present wil die schakel zijn. De missie is om een brug te slaan tussen mensen die iets hebben te bieden en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. De visie om een beweging op gang te brengen in Delft waarbij steeds meer mensen het vanzelfsprekend vinden om naar elkaar om te zien.