Aftrap Kleurrijke Delvenaar in 2019 (Foto: Herman Zonderland)
Aftrap Kleurrijke Delvenaar in 2019 (Foto: Herman Zonderland) Foto: Herman Zonderland

De Kleurrijke Delvenaar gaat online

DELFT - Dit jaar vanwege Corona geen fysieke Kleurrijke Delvenaar en helaas ook geen bijeenkomst in Molen De Roos, maar wel een prachtig online event in samenwerking met De Tafel van Delft.

De kijker krijgt gedurende de uitzending een compilatie te zien van bijzondere Delftenaren die te gast waren bij de tafel van Tijn Noordenbos. We staan stil bij het afgelopen jaar en prijzen de omdenkers, de mensen die ons hoop gaven en geven. Zij die zich met hart en ziel inzetten voor de stad, die verbinding zoeken en Delft nog kleurrijker, vrolijker en eensgezinder maken. Daarnaast een interview met Kim Verhoeff (HANNO, Groots Café) die onder meer vertelt over het ontstaan van de spekkiesregen bij KNUS en een muzikale bijdrage van Guus Westdorp.

Traditie
Op 6 februari 2019 werd in Delft bij Molen de Roos de basis gelegd voor een mooie nieuwe traditie: de verkiezing van de Kleurrijke Delvenaar van het jaar. Dit is iemand die zich inzet om Delft nog een beetje mooier, levendiger en eensgezinder te maken. De eerste Delvenaar aan wie deze prijs (postuum) werd uitgereikt was Joost Verhoeff, de man die tijdens zijn leven iedere keer weer iets nieuws bedacht waar de mensen in de stad blij van werden. Toen Verhoeff in augustus 2018 overleed, namen de mensen om hem zich voor om iets te doen om die herinnering levend te houden. Het idee voor de Kleurrijke Delvenaar was geboren. In 2020, op de geboortedag van Verhoeff, kreeg Derrick Leeuwin (Stichting Can I Dream) deze eretitel. Nu dus - noodgedwongen - een andere invulling van het evenement.

De Kleurrijke Delvenaar 2021 gaat online op zaterdag 6 februari om 17.00 uur. De uitzending blijft beschikbaar via de facebookpagina en kan op elk gewenst moment bekeken worden. Bijwonen online? Ga op 6 februari om 17.00 uur naar: www.facebook.com/kleurrijkedelvenaar