Het Stanislascollege Westplantsoen is een school met uitstekende resultaten
Het Stanislascollege Westplantsoen is een school met uitstekende resultaten Foto: Annelies van 't Hul

Uitstekend onderwijs met veel aandacht voor jou

DELFT - Het Stanislascollege Westplantsoen is een goede school met uitstekende resultaten. De school staat bekend om de vele extra’s waarmee elke leerling een nog waardevollere schooltijd tegemoet gaat.

Als we leerlingen vragen waarom ze voor het Westplantsoen hebben gekozen, zeggen ze bijna allemaal vanwege de fijne sfeer. Ondanks de grootte voelt het prettig, zeggen ze. Iedereen hoort erbij. Behalve goed onderwijs staat het Stanislascollege Westplantsoen ook bekend om de vele mogelijkheden: bijzondere vakken zoals Chinees en filosofie, plusprogramma’s, orkest, sporten, toneel, robotica, acrobatiek. Leerlingen krijgen op deze school de kans om zichzelf extra goed én breed te ontwikkelen. Bovendien kan het belangrijke aanvulling zijn op hun diploma.

Rustig wennen
In de eerste periode van de brugklas krijgen leerlingen de tijd om in alle rust en zonder prestatiedruk te wennen. Tot eind november is in de brugklas extra aandacht voor groepsvorming, plannen en leren leren. Bovendien tellen de cijfers dan nog nauwelijks mee. Ook na deze eerste periode houden we de leerlingen goed in de gaten met behulp van het versterkt mentoraat. Leerlingen hebben regelmatig een persoonlijk gesprek met hun mentor en ook ouders worden hier soms bij uitgenodigd.

Plusklas
Voor vwo-leerlingen die nog meer willen, is er de vwo-plusklas. In deze klas wordt de lesstof ingekort, waardoor ruimte ontstaat voor extra vakken. Na de brugklas kunnen leerlingen doorstromen naar het gymnasium-plus.

Ben jij nieuwsgierig geworden en wil je nog meer ontdekken over deze leuke school, bekijk dan de Stanislasjournaals. Tot en met aankomende donderdag plaatst het Stanislascollege Westplantsoen dagelijks een nieuw journaal op www.stanislascollege.nl/westplantsoen