Het Alzheimer café kan even niet fysiek plaatsvinden
Het Alzheimer café kan even niet fysiek plaatsvinden Foto:

De Alzheimer cafés en trefpunten van Delft - Westland - Oostland (DWO)

DELFT - Alzheimer DWO heeft drie cafés en twee trefpunten, echter door de lockdown zijn deze geen van alle beschikbaar. De vrijwilligers van Alzheimer DWO zijn druk bezig om te bedenken wat ze toch voor bezoekers kunnen regelen.

Jacques van den Berg, bestuurslid met PR en communicatie in zijn portefeuille, heeft het er maar druk mee. Maar, zegt hij, de makers nog meer. Inmiddels zijn elf digitale alzheimer filmpjes opgenomen ter vervanging van de fysieke bijeenkomsten. Deze filmpjes zijn te bekijken op de website van de afdeling www.alzheimer-nederland/regios/dwo. In Lansingerland hebben ze ook via Teams een café gehouden en in Delft telefonisch.

Livestream
Voor 8 februari was alles in gereedheid gebracht om met een livestream de lucht in te gaan. Alle voorbereidingen waren gereed en Van den Berg was klaar om er de nodige publiciteit aan te geven toen de regering met de avondklok op de proppen kwam, die voorlopig tot 9 februari zal gelden. "Om voor 21.00 uur alles af te handelen lukt ons niet, de mensen moeten ook hun vragen nog kunnen stellen maar dan kunnen de gespreksleiders en genodigden nooit op tijd thuis zijn. En omdat het geen werk betreft maar vrijwilligerswerk, zal er ook geen vrijstelling voor gegeven worden en dat zouden we ook niet willen." Van den Berg hoopt nu dat de livestream wel op 8 maart gebruikt kan worden. "We zijn in ieder geval op tijd klaar om dan een live uitzending te maken." Op de eerder genoemde website is ook de link al te vinden met dank aan alle mensen die zich hiervoor hebben ingezet. "Ze worden steeds vindingrijker."

Via de DWO-Nieuwsbrief van maart, de Stadradio Delft, Delft op Zondag en de website worden de relaties op de hoogte gebracht.