Foto: Herman Zonderland
Foto: Herman Zonderland Foto: Herman Zonderland

Win het fotoboek 'Delft anders dan anders'

DELFT - Van de 2.000 exemplaren van het fotoboek DELFT ANDERS DAN ANDERS is nog maar een bescheiden stapel over. De rest is in het bezit van mensen die van Delft houden, die de beelden en de verhalen over ‘hoe Corona begon’ willen vasthouden en die een bijdrage wilden leveren aan het fonds waarmee de makers van het boek bijna 200 harde werkers in de zorg hebben verrast.

Herman Zonderland, de initiatiefnemer van het project memoreert: "Het boek is uiteindelijk niet alleen een fysiek ding van papier en inkt, maar vooral de neerslag van een proces, waarin ik mijn best heb gedaan het wel en wee van gewone bijzondere Delftenaren en hun verhalen vast te leggen. Want iedereen heeft een verhaal, nu meer dan ooit. In de afgelopen maanden werd het boek steeds meer een platform dat de veerkracht en vindingrijkheid van inwoners en ondernemers zichtbaar en voelbaar maakte, een middel om elkaar te inspireren, te steunen, te bemoedigen en te troosten. Het boek is dan wel grotendeels verkocht, maar dit proces gaat gewoon door. Bij de start van het project wist ik al dat de foto’s die ik maakte, terecht moesten komen bij mensen in de zorg, omdat zij door hun hectische werk niets meekregen van wat er in de stad gebeurde." Het fonds dat nodig was om deze donaties in natura mogelijk te maken is op allerlei manieren gevuld. Sowieso ging er van alle verkochte exemplaren van dit unieke fotoboek 1 euro naar het weggeeffonds. Daarnaast waren er zes Delftse bedrijven die boeken kochten voor hun medewerkers of als relatiegeschenk en meteen eenzelfde aantal doneerden voor de zorg. Ook waren er Delftenaren, die via de webwinkel van Herman een boek voor zichzelf kochten, en meteen 4,50 euro overmaakten om een zorgmedewerker blij te maken. "Op die manier heeft het project bijgedragen aan een saamhorige stad, waarin we altijd proberen de verbinding met elkaar te zoeken", aldus Zonderland. Ook is het fotoboek nog in de race om een nominatie te krijgen bij de Zilveren Camera.

Win!
Delft op Zondag mag een fotoboek weggeven. U maakt kans door zelf een foto, gemaakt in coronatijd, en uw NAW-gegevens te mailen naar redactie@delftopzondag.nl. Wilt u zeker zijn van een exemplaar? Dan kunt u voor 17,50 euro via www.zonderland.nl/coronaboek zelf een boek bestellen. Voor dit bedrag brengt Zonderland het boek bij u thuis. Ook is het fotoboek nog te bestellen via de boekhandel. Wees er snel bij, want ze zijn nu echt bijna op.