Vervolg van de voorpagina

Eigen uitstraling
"In de tweede fase van de haalbaarheidsstudie hebben we als scholen ook gezegd: we snappen dat niet al onze ambities gerealiseerd kunnen worden. We hebben bijvoorbeeld aangegeven dat onze sportvoorziening ook nabij de school zou kunnen komen, in plaats van geïntegreerd op de campus. En ook het aantal parkeerplaatsen kan wat ons betreft best beperkt worden. Zo moeten we blijven kijken hoe we kunnen meebewegen in het optimaliseren van die ruimte", aldus Lock. "We hebben ook de vraag gehad waarom we niet gewoon drie aparte scholen bouwen", zegt Christophersen. "Als de insteek is om zo zuinig mogelijk met je ruimte om te gaan, is in onze ogen een campus de beste oplossing. En we zien dus zoveel kansen in de samenwerking, zowel voor de leerlingen en ouders, als ook voor de maatschappij. De eigen concepten van de school staan onze samenwerking ook niet in de weg. We willen graag samenwerken, maar binnen de campus ontstaan wel echt drie scholen. Dus elke school heeft van binnen zijn eigen uitstraling en als je bij wijze van spreken een deur doorloopt, heb je echt het idee dat je in een andere school staat. Het wordt dus ook geen grote leerfabriek, maar drie aparte scholen van gemiddelde grootte, die binnen die grote campus hun eigen veiligheid en kleinschaligheid kunnen creëren."

Commissievergadering
Op 21 januari vergaderde de commissie Sociaal Domein en Wonen over de groene campus in Tanthof. Tijdens deze vergadering hebben zeven insprekers, waaronder Remmelt Thijs (voorzitter van Stichting Kinderboerderij en Waterspeeltuin Tanthof) en Paul Koopman (voorzitter van Stichting Behoud Kinderboerderij en Kindertuin Tanthof) vragen gesteld en hun ontevredenheid over de plannen geuit. Binnen de fracties heerst nog altijd verdeeldheid over de groene campus. De SP en Onafhankelijk Delft gaven aan niet achter het conceptplan te staan. Boris Duijff van SP gaf zelfs aan een motie van wantrouwen in te dienen. Ook Stadsbelangen Delft overweegt een motie tot stoppen met vervolgonderzoek in te dienen, zodat het gesprek met de scholen en de kinderboerderij meer aangegaan kan worden. D66, GroenLinks, CDA en STIP zagen potentie in de plannen, maar deelden de zorgen over de toekomst van de kinderboerderij, waterspeeltuin en kindertuinen. Ook werd aangegeven dat de parkeer- en verkeersdrukte die mogelijk rondom de school zal ontstaan in goede banen geleid moet worden. De VVD, ChristenUnie en PvdA gaven vooral aan de uitkomsten van het vervolgonderzoek af te wachten.

Vervolg
Onderwijswethouder Hatte van der Woude benadrukte tijdens de vergadering dat er op dit moment nog geen definitieve keuze is gemaakt, omdat de uitkomst van het vervolgonderzoek nog niet bekend is en het belangrijk is om de situatie eerst goed uit te zoeken. Van der Woude gaf aan ook niet te willen dat zestig procent van het oppervlak van de Kinderboerderij zou verdwijnen. Benadrukt werd dat er nog niets vast staat en dat de uiteindelijke conclusie dus ook kan zijn dat het plan niet haalbaar is. Het is de verwachting dat op 1 maart het vervolgonderzoek is afgerond. Het college van B&W neemt dan een definitief besluit. De raad beslist uiteindelijk over de wijziging van het bestemmingsplan.