Poltiek Café PvdA Delft

DELFT - De PvdA Delft/Midden-Delfland houdt op zaterdag 30 januari een online Politiek Café. Iedereen die mee wil denken over een eerlijkere aanpak van armoede en schuldhulpverlening is van harte welkom.

Eén op de vijf gezinnen kent financiële problemen. Corona maakt armoedeproblemen nog meer zichtbaar. Gebrek aan inkomen, werk en goede huisvesting zorgt voor stress. Flexwerk geeft nog meer onzekerheden. PvdA wethouder Karin Schrederhof en een kandidaat Tweede Kamerlid gaan in gesprek met Co van der Maas (van Pact tegen Armoede en ISOFA), Maarten Vos (van woningcorporatie Vidomes), Senton Dijkgraaf (van de Financiële Winkel) en Karin Molenaar (van kledingbank 'De Buurvrouw').

Poltiek Café

In het café komen vragen aan de orde als: hoe pakken we de problemen sneller aan en wie verdienen daarbij extra aandacht? Wat kunnen we zelf doen? En wat kan de overheid doen om het eerlijker en fatsoenlijker te maken? Bijvoorbeeld: coulant omgaan met belastingboetes, ruimhartiger kwijtschelden? Tijdens het online moment kunnen vragen worden gesteld via de chat en kan er worden meegedacht met het panel. Het café begint om 14.30 uur.