Dylan Hoogerwerf naar EK Shorttrack

DELFT - Dylan Hoogerwerf, de 25-jarige shorttracker die werd geboren in Delft, doet in het weekend van 22 tot en met 24 januari mee aan het EK Shorttrack in Gdansk.

De schaatser mag zowel uitkomen op de relay als op de individuele afstanden. Op de relay (een wedstrijdvorm waarbij leden van hetzelfde team elkaar afwisselen) staat Hoogerwerf naast toppers Sjinkie Knegt, Itzhak de Laat, Jens van 't Wout en Friso Emons. Hoogerwerf was al eerder succesvol op een EK: in 2017 en 2018 behaalde zijn team de eerste plek en vorig jaar werd zilver gewonnen.

Nationaal kampioen
In het eerste weekend van 2021 wist Hoogerwerf op het NK allround shorttrack in Heereveen zijn tweede allroundtitel te behalen. Zijn eerste titel veroverde hij in 2017. Met deze nationale allroundtitel wist de shorttracker, naast zijn relay-ticket, ook een tweede EK-ticket binnen te slepen: namelijk dat voor de individuele afstanden. De individuele afstanden die gereden worden zijn de 500, 1000 en 1500 meter. In 2017 behaalde Hoogerwerf op het EK zilver op de 500 meter.

EK Shorttrack
Het Europees Kampioenschap shorttrack vindt plaats van vrijdag 22 tot en met zondag 24 januari in het Poolse Gdansk. Door de coronacrisis is het de eerste internationale shorttrack-wedstrijd sinds de World Cup Finale van februari 2020 in Dordrecht. De wedstrijden zijn te volgen via een livestream op het YouTube-kanaal van ISU.