Op safari door Delft

DELFT - Veel ouders zullen zich de komende tijd nog als 'thuisjuf' of 'thuismeester' moeten redden. De jeugdwerkgroep van IVN Delft biedt hen een helpende hand, door een interactieve stadssafari aan te bieden.

De stadssafari bestaat uit verschillende onderwerpen, die zowel achter elkaar beleefd kunnen worden als in losse delen op verschillende dagen. Met deze interactieve tocht daagt IVN Delft de thuisjuffen- en meesters uit om zelf aan de slag te gaan met natuureducatie en natuurbeleving. Hun tip: volg de nieuwsgierigheid naar de natuur van je kinderen en haal meteen zelf lekker een frisse neus!

Lekker op pad
Op de site van IVN Delft staat uitleg over de tocht en verdiepende achtergrondinformatie. Nu de lockdown verlengd wordt, biedt de jeugdgroep vijftig extra verrassingspakketjes aan. Met de materialen (ook te downloaden op de website) kun je het niveau aanpassen aan waar jouw kind staat. Je kunt het speels houden voor een zesjarige, maar net zo goed wat meer de diepte ingaan met een twaalfjarige, door bijvoorbeeld extra opdrachten over stoepplantjes toe te voegen. Dus kleed je lekker warm aan en ga lekker op pad! Een laatste tip van de jeugdwerkgroep: neem een thermoskan warme thee of chocolademelk mee, wie weet geniet je dan nog meer van de mooie binnenstad van Delft.

Vattenfall stopt als hoofdsponser Solar Team

DELFT - Nog eenmaal gaat Vattenfall proberen om het Vattenfall Solar Team de wereldtitel zonneracen binnen te slepen. Na de race in Australië stopt het energiebedrijf als hoofdsponsor van het Delftse studententeam.

De komende jaren kiest het energiebedrijf voor een nieuwe sponsorstrategie en zal gaan inzetten op kortlopende, digitale campagnes. Als gevolg daarvan wordt het contract met het Solar Team niet verlengd. Het team is inmiddels al volop bezig met de voorbereidingen voor de World Solar Challenge 2021. Als corona geen roet in het eten gooit, zal de race in oktober worden verreden in Australië.

Nieuwe kansen
Sander Koot, voorzitter van de Raad van Toezicht Vattenfall Solar Team zegt over het beëindigen van de samenwerking: “We kijken terug op een fantastische samenwerking. We zijn dankbaar voor de relatie die we afgelopen twintig jaar hebben gehad met Vattenfall en alles wat we samen met hen bereikt hebben. Deze situatie brengt ook nieuwe kansen voor het team. We kijken uit naar het volgende hoofdstuk waarin studenten zich nog verder kunnen ontwikkelen, hun dromen kunnen realiseren en duurzaamheid en innovatie nog verder brengen dan we tot nu toe voor mogelijk hielden." Het Vattenfall Solar Team is de onbetwiste kampioen zonneracen. Sinds 2001 ontwikkelt het team zonneauto’s en doet mee aan internationale races. In die periode werd zeven maal de wereldtitel veroverd.