(Foto: Koos Bommelé)
(Foto: Koos Bommelé)

Natasha Mulder

Natasha (50) besteedt het grootste deel van haar tijd aan het maken van eigen kunstwerken. Zij deelt haar liefde voor kunst tijdens workshops.

Waarom wilde je hier op de foto?
"Dit is mijn plekje. In dit atelier maak ik al mijn werkjes."

Wat doe jij buiten kunst om?
"Voorheen heb ik in de zorg gewerkt. Inmiddels heb ik mij volledig gestort op mijn eigen bedrijf. Ik probeer het nu echt op zijn poten te zetten zonder een bijbaantje te hoeven nemen."

Hoe ben jij in aanraking gekomen met kunst?
"Vroeger was ik activiteitenbegeleider. Ik was lid van een kunstgroep en hielp mensen die een verstandelijke beperking hadden. Nadat het wat commerciëler werd begon ik voor mezelf en nu doe ik dit in mijn eentje!"

Wat typeert jouw werk?
"Het bestaat vooral uit veel vrolijke kleuren, gezichtjes, oogjes en mondjes. Het zijn voornamelijk pop-achtige kunstwerken."

Wat inspireert jou?
"Eigenlijk alles wat ik om mij heen zie. Alles buiten het werk van anderen om inspireert mij enorm. Ik gooi alles door elkaar en het liefst probeer ik alles uit. Daardoor heb ik altijd wat te doen."

Waarom geef jij workshops?
"Twee jaar geleden begon ik mij meer bezig te houden met handwerken. Een café in Rotterdam vroeg op een gegeven moment of ik daar een workshop wilde geven. Eerst twijfelde ik omdat ik dit lang niet had gedaan. Ik ben heel blij dat ik er toch mee ben begonnen en het blijft geweldig om te doen."
Wat is hier zo leuk aan?
"De deelnemers worden er blij van en gaan vervolgens naar huis met een nieuwe hobby. Daar word ik heel vrolijk van. Achteraf krijg ik regelmatig berichtjes met bedankjes en vragen."

Heeft corona invloed op wat jij nu doet?
"Jammer genoeg heb ik al mijn workshops moeten annuleren. Via Instagram heb ik een kleine workshop online gezet en ben ik gestart met een webshop waar ik spulletjes verkoop. Sinds kort ben ik coronaproof workshops gestart die gegeven worden aan kleinere groepjes."

Wat wil jij in de toekomst nog creëren?
"Ik wil later nog groter werk gaan maken! Dit lijkt mij erg gaaf. Normaal ben ik voornamelijk aan het priegelen en is het allemaal wat kleiner."

Wat zou jij doen als de burgemeester van Delft?
"Ik zou de kleine ondernemers en bedrijfjes wat meer kansen proberen te geven in onze stad."