Afbeelding
Foto:

'In september begint het
al te kriebelen!'

Robin Kok is een gezellige Delvenaar van vijfentwintig jaar. Samen met zijn vriend, twee lieve hondjes en drie knuffelige katten woont hij in een prachtig appartement, dat al helemaal in de kerstsferen is.

Robin werkt in de ouderenzorg, een beroep dat volgens velen wel wat meer waardering mag krijgen. Het eerste wat opvalt bij binnenkomst is de prachtige wit besneeuwde boom. Robin heeft de boom er al eventjes staan. Vandaar dat ze er ook voor kiezen om een kunstkerstboom neer te zetten. Een echte houdt dat natuurlijk niet zo lang vol. “Eigenlijk zodra het tuincentrum begint met het klaarzetten van de kerstroute, begint het bij ons al te kriebelen” vertelt Robin. "Zo rond september dus. We zetten hem elk jaar rond die tijd echt al neer. We zien dan al die kerstspullen en vanaf dat moment zeggen wij tegen elkaar, zullen we het doen?” De boom staat er nu al zo'n twee maanden. Maar het is niet alleen de boom die het huis al kerst-klaar maakt. Hier en daar staan al een aantal kerstspulletjes. Boompjes, kerststukjes en kaarsjes. Maar wat ook nieuwsgierig maakt, is de vraag wanneer de boom en de rest van de kerstpullen weer naar de berging gaan. Dat valt best mee, de eerste week van januari vinden Robin en zijn vriend het wel weer mooi geweest. “Ja, hij staat er dan alweer een behoorlijke tijd!”, grapt Robin.

Kerstfans
Hoewel de kerstboom er al een poosje staat, noemt Robin zichzelf en zijn vriend niet zozeer echte kerstfans. “Natuurlijk luisteren we tegen die tijd wat kerstliedjes, maar het is niet dat we elke week een andere kerstfilm kijken. Plus, ik ben ook niet zo iemand die uiteindelijk zijn hele huis vol wil hebben met allerlei kerstspullen. Wel kopen we elk jaar iets nieuws, maar op een gegeven moment is dat ook wel klaar.” En hoe Robin kijkt naar de komende kerstperiode? "Rustig!" En dat vindt hij heerlijk. "Geen verplichtingen en geen gedoe!" En dan moest ik het toch nog even vragen: “Zijn het fopcadeautjes of echte die ik onder de boom zie liggen?” Robin lacht: “Haha, nee dat zijn echte cadeautjes! Die kopen we voor elkaar en met Kerst pakken we ze uit. Dat hoort er toch wel bij!"