Afbeelding
Foto: KOOS BOMMELE

Sinterklaas intocht gaat door op een speciale wijze

Goed nieuws, de goedheiligman en de pieten komen dit jaar opnieuw aan in Delft, maar zullen dat wel op een andere wijze doen.

Dit jaar geen Jetskipieten, geen stoomboot gevuld met vrolijk zwaaiende Pieten en Sint, geen stoet door de Delftse binnenstad en helaas ook geen groot eindfeest op de Markt. In plaats daarvan zullen Sinterklaas en Pieten te zien zijn via een livestream via www.sinterklaasdelft.nl op zaterdag 21 november. Dit gaat een speciale uitzending worden voor alle jonge en oude fans, interactief, met beelden uit de stad en al met al een typisch Delftse intocht, alleen op een andere manier dan anders.

Intocht
Het bestuur van de Stichting Sinterklaas Delft heeft lang nagedacht over de mogelijkheden om toch in Delft zichtbaar te zijn op deze dag. "Diverse plannen zijn de revue gepasseerd, maar het einde van het Sinterklaasliedje is dat wij het niet aandurven", zegt de stichting. "Wij weten hoeveel enthousiaste jonge en oude mensen zich langs de kade verdringen als de boot aanlegt, hoeveel mensen er langs de straten en grachten van Delft staan te zwaaien en de duizenden kinderen met hun ouders en grootouders op de Markt kijkend naar de ontvangst door burgemeester Van Bijsterveldt."

Livestream
Als alternatief zullen Sint en Pieten nu op zaterdag 21 november te zien zijn via een livestream. Gefilmd vanuit een Delftse locatie, met interactieve elementen, typisch Delftse dingen, natuurlijk met een rol voor de burgemeester, enzovoort. "We zijn druk bezig met de uitwerking van het verhaal, waarbij voorop staat dat het een goed en vooral ook leuk en gezellig alternatief moet vormen voor wat we dit jaar in levende lijve niet met elkaar kunnen beleven. En hoe gaat het dan met strooigoed? We hebben tenslotte wel al zo'n 700 kilogram aan voorraad in de magazijnen liggen, speciaal voor de Delftse intocht. Is Omapiet ook meegekomen uit Spanje? En hoe is het met Hoofdpiet, Slaappiet, Kale Piet, Ladderpiet en al die anderen? De mensen zullen hierover regelmatig op de hoogte gehouden worden. Hopelijk wordt de uitzending een groot succes en kunnen we volgend jaar gewoon weer gezellig aankomen in Delft!"