Afbeelding
Foto:

Historische Levendigheid in Delft

Wist u dat de schilder Jan Steen een aantal jaren in Delft heeft gewoond en gewerkt? Hij had een herberg aan de Oude Delft. Jan Havickszoon Steen was een meesterschilder en meesterverteller. Zijn schilderijen zitten vol met spreekwoorden en gezegden. Twee daarvan zullen u bekend voorkomen: ‘een huishouden van Jan Steen’ en ‘leven in de brouwerij’

Als u toch naar Delft komt, doe dan mee met ‘Het Kadootjes Spel'. Met de spreuk ‘geef er twee en neem er ééntje mee', kun je je eigen huishouden ook vrolijk maken! Er zijn momenteel meer dan tien plaatsen waar je een rieten mand aantreft. Doe daar de twee cadeautjes in waarmee je denkt een ander blij te kunnen maken. Als lichtpuntje mag je zelf ook een cadeautje meenemen. Geven en ontvangen was nog nooit zo leuk. Alle overgebleven cadeautjes gaan naar diverse goede doelen. Organisator en bedenker Barbara van Gelder is historicus en cultureel ondernemer en ontwikkelt al 25 jaar concepten om geschiedenis levendig te maken. De voorstelling over geschiedenis van dansrages is nog steeds een succesnummer in het onderwijs en wordt gedanst door het hele land. Op de volgende twee pagina's treft u een ganzenbord met daarop de levensloop van Hugo de Groot. Al spelenderwijs kom je meer te weten over het wonderbaarlijke leven van deze jurist.

Atelier
Het atelier van Something Extra staat op de geboortegrond van Hugo de Groot en ook daar komt de geschiedenis tot leven. In het Huigh de Groothof staat een diorama met ‘de' boekenkist waarmee hij uit Slot Loevestein ontsnapte. Je kunt er gewoon doorheen wandelen, maar ook een verrassende theatrale rondleiding boeken. Wat dacht u van de Stap in een Schilderij Show? Hierbij wordt je getransformeerd tot een waar meesterwerk. Dat kun je solo doen of met je gezin, vrienden, school of bedrijf. Een dagje hilarische cultuur beleven voor zowel 10 als 1000 personen? Het kan allemaal geregeld worden Meer informatie: www.somethingextra.nl. Something Extra werkt op afspraak en op goed geluk. Vragen kunt u mailen naar info@somethingextra.nl. Veel spelplezier toegewenst.