Afbeelding
Foto:

KUNST OP GEPASTE AFSTAND IN 38CC

Eindelijk weer fijn op je gemak kunst kijken, in het echt. Ook expositieruimte 38CC in de Papenstraat is weer open voor publiek. Te zien is de tentoonstelling On Sight.

Om deze tentoonstelling draait het om kijken en bekeken worden en is tot 28 juni te ‘bekijken’. Ook hier gebeurt dit op gepaste afstand van anderhalve meter en is er een maximaal aantal bezoekers tegelijkertijd. Gelukkig is de museale ruimte van 38CC zo ruim dat dat een bezoek niet zal belemmeren.

In de tentoonstelling is werk te zien van de Vlaamse Caroline Van den Eynden. Haar zeer verfijnde sculpturen doen sterk denken aan maquettes. Ondanks de architectonische vormentaal gaat haar werk niet per se over concrete gebouwen. Eerder over herinneringen. Ook het werk van Inez De Brauw is gebaseerd op architectuur. Binnenhuisarchitectuur wel te verstaan. Op het eerste gezicht lijken haar monumentale doeken de interieurs zelf weer te geven. Pas in tweede instantie wordt duidelijk dat de voorstellingen geënt zijn op afbeeldingen zoals je die aantreft in lifestyle magazines en reclames van woonwarenhuizen.

Insight zet je op scherp
Het videowerk Insight van de Argentijnse kunstenaar Sebastian Diaz Morales tot slot zet de waarneming op scherp. Zo sta je bij Insight als toeschouwer oog in oog met het tableau vivant van een cameraploeg. Althans dat denk je. Totdat het beeld plotsklaps uit elkaar spat. Dan is ineens een stuk minder duidelijk wie kijkt en wie bekeken wordt, wat realiteit is, en wat fictie. Dat maakt dat je opnieuw en met andere ogen naar de ruimtes van Van den Eynden en de Brauw gaat kijken. Meer informatie over de tentoonstelling vind je op 38CC.nl.