Foto: Alyssa van Heijst
Foto: Alyssa van Heijst

'Shoppen in de historische binnenstad
is een beleving'

Delft is een heerlijke shopstad. Centrummanager Sandra Kooiman legt uit waarom en waarom het juist nú van belang is om te gaan shoppen!

“In Delft vind je van alles; van trendy en ‘high end fashion’ tot de bekende winkels voor de dagelijkse spullen en de grootste warenmarkt van Nederland (donderdag en zaterdag). Shoppen in de historische binnenstad is een beleving,” vindt Sandra Kooiman.

Blauwe lopers
Ze licht toe dat ondernemers in het centrum door de coronacrisis flinke klappen hebben gekregen. “In de eerste maanden van de crisis liep er zo’n 80% minder mensen door de straten. Om in die tijd zichtbaar te maken welke winkels wel open waren, hebben we voor hun winkel een ‘rode loper’ laten leggen voor hun bezoekers. Maar dan uiteraard in het ‘blauw’, geheel in lijn met onze stad. Inmiddels is alles weer open en liggen er zo’n 1.100 lopers uitgerold in heel Delft. Dat is meer dan 1,5 kilometer aan gastvrijheid! De ondernemers staan er meer dan ooit klaar voor om bezoekers te ontvangen en te bedienen.”

Veilig op bezoek
De centrummanager geeft aan dat bezoekers gerust de Delftse binnenstad kunnen bezoeken. “Er is hard gewerkt om de maatregelen de beleving niet te laten beïnvloeden. In drukke straten zijn ‘voetjes’ op straat aangebracht die de looproute aangeven, in het grootste deel van de binnenstad mag je gewoon fietsen of de fiets parkeren, veel terrassen zijn uitgebreid en ‘city stewards’ zijn aanwezig om eventuele vragen te beantwoorden en bezoekers te helpen met het naleven van de maatregelen.” Aan inwoners die de drukte willen vermijden, raadt zij aan om op maandag, dinsdag of woensdag de binnenstad te bezoeken, een ‘private shopping experience’ te boeken of die leuke en nieuwe outfit online te bestellen. Veel ondernemers bezorgen persoonlijk op de fiets aan huis!
Sandra geeft aan dat het een mooi moment is om juist nu Delft te (her)ontdekken en te zien waarom Delft wereldwijd zo geliefd is. “Ik kom zelf uit Rotterdam maar ik vind Delft echt één van de leukste steden van Nederland!”

Sandra Kooiman
Centrummanager
Stichting Centrum Management Delft