Afbeelding
Foto:

'Ontdek de voor jou minder bekende plekjes in Delft!'

Beste Delvenaren, Delftenaren en inwoners uit de regio,

De helft van de Nederlanders gaat deze zomer niet op vakantie. Een derde van de mensen is dit wel van plan; van hen gaat 42% in eigen land op pad. Voor iedereen die niet of in eigen land op vakantie gaat, heb ik goed nieuws. Delft is weer open en Delft heeft zo veel moois te bieden; ook – en juist vooral – aan haar eigen inwoners!

Genieten in eigen stad!
Ondernemers en medewerkers van culturele instellingen hebben hard gewerkt en staan klaar om jullie op veilige, verantwoorde en gastvrije wijze te ontvangen. Ontdek de voor jou minder bekende plekjes, bekijk Delft eens vanaf het water tijdens een rondvaarttour of laat je verrassen met leuke weetjes tijdens een stadswandeling met gids. Woon je in de omgeving van Delft? Combineer je fietstocht door het groen met een kop koffie op het terras in Delft. Of nodig vrienden of familie uit een ander deel van het land uit en boek met z’n allen dat leuke hotel waar je altijd langs fietst. En een persoonlijke aanrader: de tentoonstelling ‘Zilver’ in Museum Prinsenhof Delft. Kortom, erop uit in eigen stad, hoe leuk is dat!

Steun lokaal
En belangrijk ook; je helpt er de lokale ondernemers mee. Die hebben onze steun in deze tijd hard nodig. Want ook in Delft is de vrijetijdssector keihard getroffen door de coronaperiode. Winkeliers in de binnenstad, horecaondernemers en de cultuursector hebben het zwaar. De eerste dagjesmensen zijn weliswaar al gespot maar de verwachting is dat het internationale toerisme op z’n vroegst in 2022 weer is hersteld. Steun lokaal! In deze uitgave vind je informatie over het moois dat Delft te bieden heeft. Op zoek naar meer tips? Loop eens bij onze VVV naar binnen.

Veilig op bezoek in Delft
Delft is makkelijk te bereiken met de fiets en auto. In de parkeergarages kun je makkelijk parkeren aan de rand van het centrum. Houd parkerendelft.nl in de gaten voor speciale actietarieven. Ga dus vooral op pad in Delft maar wel veilig en verantwoord. Is het even te druk? Loop een straatje om, bezoek je lokale ondernemer online of kom een andere keer terug.

Tot in Delft!

Evelien van der Kruit
Directeur Delft Marketing en VVV Delft