Afbeelding
Foto: KOOS BOMMELE

Winkelgebieden in Delft

Delft staat natuurlijk bekend om haar historische karakter, maar de stad kent ook een veelzijdig winkelgebied met veel leuke en bijzondere winkeltjes. Kom het zelf ervaren!

Zuidpoort
Winkelgebied Zuidpoort is vanwege de onderliggende Zuidpoortgarage een ideaal beginpunt voor een dagje shoppen. De Zuidpoort ligt op vijf minuten loopafstand van station Delft. In dit winkelgebied vind je een aantal grote modeketens, zoals H&M, Esprit en Van Haren. Sluit je dagje winkelen af met de lekkerste burgers bij De Ark van Delft aan het Bastiaansplein of met een goed biertje bij Biercafé ‘t Proeflokaal aan de Gasthuislaan.

Centrum
Ook in het centrum, tussen het Noordelijk winkelgebied en de Zuiderpoort, vind je leuke winkelstraten. In de Jacob Gerritstraat kun je terecht bij Flying Tiger voor de leukste hebbedingetjes en vind je altijd wel iets lekkers bij Rituals. Grenzend aan deze straat ligt de Brabantse Turfmarkt, waar je onder andere delicatessenwinkel Verkade & Jacques vindt. Exclusieve kledingzaakjes vind je vooral aan de Molslaan. In de Paradijspoort zitten verschillende kledingwinkels, maar vind je ook de Hema, Xenos en juwelier Lucardi.

De Klis
In het noordelijk winkelgebied, dat bekend staat als De Klis, vind je authentieke zaakjes in eeuwenoude panden. In de Choorstraat vind je bijvoorbeeld Kantoorvakhandel Prins en verschillende antiekwinkels. Voor een geweldig assortiment aan lekkere dranken kun je terecht bij Wines & Whiskies op de Voldersgracht. Op zoek naar muziek? Stap dan binnen bij platenzaak Plexus of bij Velvet Music, die je beide ook kunt vinden aan de Voldersgracht.

De Hoven
Ook op regenachtige dagen kun je prima winkelen in Delft. In winkelcentrum De Hoven vind je bijna zeventig winkels onder één dak. Hier vind je een gevarieerd aanbod aan winkels, zoals The Readshop, Holland & Barrett en kledingwinkels Shoeby en The Stone. En als je er toch bent, ga dan ook zeker even langs bij de Candyshop!