Foto: Science Centre Delft
Foto: Science Centre Delft Foto:

Beleef de wereld van wetenschap en techniek!

Waarom kan een vliegtuig vliegen? Wat is biotechnologie? En waar komt water eigenlijk vandaan? Ontdek het in een Science Experience of thuis via @Home van het Science Centre Delft.

Sinds 6 juni is het Science Centre Delft weer in de weekenden geopend voor een Science Experience. De Science Experience bestaat uit een uniek programma dat bestaat uit drie delen. Het eerste gedeelte is de Amazing Technology tentoonstelling, waarin je je kunt laten inspireren door de uitvindingen en onderzoekers van de TU Delft.

Je hoeft niet alleen maar te kijken of te lezen, maar je kunt ook zelf lekker experimenteren met de uitvindingen! In het tweede gedeelte van de Science Experience krijg je een interactieve demonstratie, waarin je bijvoorbeeld de kracht van wind kunt ontdekken. Daarnaast volg je een bijzondere familieworkshop, waarin je zelf aan de slag kunt. Deze workshop is gericht op kinderen vanaf zes jaar en is zowel binnen als buiten te volgen.

Het Science Centrum Delft heeft extra maatregelen genomen om de bezoekers een veilig museumbezoek te garanderen. Op dit moment is het daarom alleen mogelijk het Science Centre te bezoeken als groep en met een reservering. Afhankelijk van de richtlijnen van het RIVM en de museumvereniging kun je de Science Experience in de zomervakantie ook doordeweeks meemaken. Actuele informatie over de openingstijden zijn te vinden op de website van het Science Centrum Delft.

Je kunt de wereld van wetenschap en techniek ook thuis ontdekken. Op de website van Science Centre Delft @Home kun je verschillende interessante onderwerp gaan onderzoeken. Leer bijvoorbeeld hoe je zelf een weersvoorspelling maakt of hoe je je eigen spectroscoop maakt! Elke week verschijnt er een nieuw wetenschappelijk of technisch onderwerp waar je door middel van filmpjes, artikelen en workshops meer over te weten kunt komen.

Meer informatie over de Science Experience en @Home kun je vinden op www.tudelft.nl/sciencecentre