Afbeelding
Foto: KOOS BOMMELE

SINT AGATHAPLEIN

Delft is geen Delft zonder alle mooie markten en havens, maar ook de pleinen zijn niet weg te denken uit het Delftse straatbeeld. De Markt is natuurlijk de grootste en de meeste centrale. Met haar Nieuwe kerk en het stadhuis er recht tegenover, daar kun je niet voorbijlopen. Wat net zo iconisch en historisch is, is het Sint Agathaplein. Mooi voor het oog en zeker wat te doen!

Cultureel
Achter de Oude Delft vind je het Sint Agathaplein. Het mooie groen nabij het plein en de historie eromheen. Zeker een bezoekje waard! Museumliefhebbers wisten natuurlijk allang dat het Museum Prinsenhof en het Prinsenkwartier op een steenworp afstand van het Sint Agathaplein gevestigd zijn, maar ook andere culturele uitstapjes vind je om het plein. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Waalse Kerk? Deze vierhonderd jaar oude kerk is een bekend straatbeeld van Delft en niet te missen als je er in de buurt bent.
Het Sint Agathaplein wordt een aantal keer per jaar gebruikt voor evenementen. Het kleinschalige plein is bijzonder geschikt voor activiteiten met podia en muziek als onderdeel van evenementen die over de hele binnenstad zijn verspreid.