Afbeelding
Foto: KOOS BOMMELE

Beestenmarkt

De Beestenmarkt dankt zijn naam aan de veemarkten die tussen 1595 en 1972 op het plein werden gehouden. Een nagedachtenis aan deze periode is terug te zien in het bontgekleurde koeienstandbeeld midden op het plein. Inmiddels is de Beestenmarkt met zijn vele terrasjes niet meer uit Delft weg te denken.

Het is in de zomer prima vertoeven op de Beestenmarkt. Overdag kun je er heerlijk beschut in de schaduw van de vele bomen vertoeven met een hapje en een drankje op het terras. Probeer bijvoorbeeld eens een Belgisch biertje bij Café Belvédère of schuif voor een lunch aan bij Kobus Kuch. Het altijd gezellige Moeke is ook zeker een aanrader voor een tussenstop. Ook bij Plein 11 kun je de hele dag terecht voor een lekkere versnapering.
’s Avonds worden de lichtjes in de bomen aangestoken en kun je in dit gezellige decor terecht bij verschillende restaurants. Prik bijvoorbeeld eens een vorkje mee bij het Italiaanse restaurant Fratelli, proef de lekkerste spareribs bij de Ribfactory of eet eens een avond echt Hollands in Spijshuis De Dis. Voor Frans georiënteerde gerechten kun je terecht bij Brasserie Monastère en wie meer zin heeft in Spaanse tapas schuift aan bij La Cubanita.
Ervaar het zelf op de Beestenmarkt!