Afbeelding
Foto:

Speciale expositie 'Gezicht op Delft' bij Vermeer Centrum Delft

Eind 2019 stelde het Vermeer Centrum Delft aan zowel amateur als professionele kunstenaars in en buiten Delft de vraag om een eigen ‘Gezicht op Delft’ te maken en in te sturen. Een selectie van de inzendingen is vanaf 1 juli tot eind september te zien in een speciale expositie in het museum.

Op de oproep reageerden ruim honderd creatievelingen. De stukken werden vanzelfsprekend gecreëerd met olieverf, maar ook in glas, hout, keramiek, potlood, als foto en zelfs in gehaakte vorm. Vrijwilligers van het centrum maakten een keuze en selecteerden 24 van de kunststukken, die vanaf 1 juli op de tweede verdieping van het museum aan de Voldersgracht worden geëxposeerd.

Er is gekozen voor verschillende afbeeldingen en diverse technieken. Wie de expositie bezoekt, ziet onder meer getrouwe kopieën van het 'Gezicht op Delft', maar vindt ook een variatie geschilderd vanuit het oosten, een keramieken versie en nog veel meer interessante variaties.

Het 25e werk geïnspireerd op Vermeers bekende schilderij hangt al wat langer in het Vermeer Centrum Delft en is gemaakt door de Belgische kunstenares Isabelle Torrelle. Zij heeft een gobelin gemaakt in samenwerking met Royal Delft. Van deze afbeelding zijn nu - speciaal voor alle liefhebbers - een ansichtkaart, tassen en kussenslopen gemaakt.

Het Vermeer Centrum Delft is te vinden aan de Voldersgracht 21 in hartje Delft en elke dag geopend van 11 tot 5 uur (vanaf 1 juli weer vanaf 10 uur). Reserveren of online een kaartje kopen wordt aangeraden en kan via www.vermeerdelft.nl. Er mogen maximaal dertig mensen tegelijkertijd tot het centrum worden toegelaten.