Afbeelding
Foto:

Bijzondere tweede editie Knapsack Festival

Knapsack Weekend Delft Sessies, dat is de naam van de videovariant van de tweede editie van het Delftse festival. Dit jaar kan de festivalbezoeker op reis met tien videoclips van tien lokale acts gefilmd op tien Delftse locaties.

Afgelopen periode stond voor het team van Knapsack festival in het teken van camera’s, microfoons, lampen en draaiboeken. Moderne danseres Amira Al Rawi wordt in haar dans één met de majestueuze vertrekken van Museum Paul Tétar van Elven. De Delftse band Gypsy Law zorgt voor kippenvel in Museum Prinsenhof. De woordkunstenaars van Spreekuur zochten het hogerop op het dak van de TU bibliotheek. Kunstenaar Cees Sketches maakt in twee uur tijd een kunstwerk van het Agnetapark en de breakdancers van House of Styles spinnen op de vloer van het Stadhuis. De video’s moeten een totaalbeeld geven van de pracht van Delft en haar cultuur. Daarom zijn er veel verschillende soorten locaties en acts gekozen, allen in een bijzondere combinatie. Zo stonden de dames van Circus Kabel op de broedplaats van I CHANGE, tourde de band The Flask met de Paardentram door de stad en zong Marlies Ruigrok vol overgave in Bierhuis De Klomp. De internationaal bekende band L’Chaim neemt zijn videoclip op in de tent op Buitengoed Uylenburg en singer songwriter Ruji sluit de week af bij het verscholen huis van Madame de Berry.

Festival
De videoclips worden op zaterdag 19 september gereleased. Ook wordt er op de achtergrond hard gewerkt aan het realiseren van een kleinschalig en verrassend fysiek festival op zondag 20 september. De organisatie zet alles op alles om die dag iets bijzonders te organiseren met de acts uit de videoclips.