Afbeelding
Foto: KOOS BOMMELE

'Delft barst van de
geschiedenis, kunst en cultuur!'

Eigenlijk komt hij uit Waddinxveen, maar zo voelt het niet voor Frank Koenen. "Hier in Delft ben ik volledig op mijn plek."

Frank verhuisde in '81 naar Delft om informatica te studeren aan de TU. Al snel werd hij smoorverliefd, op de historische stad. Vertrekken na zijn studententijd was daarom geen optie. "De schaal van de stad is perfect en zorgt voor een geweldige sfeer. Al die verschillende cafeetjes, restaurantjes en culturele plekken zorgen ervoor dat je in Delft heel lang kunt blijven bewegen. De stad barst van de geschiedenis, maar ook van kunst en cultuur. Is het een expositie, theatervoorstelling of muzikaal optreden. Niet alleen op professioneel vlak, maar zeker ook kleine juweeltjes. Veel Delftenaren organiseren op hartstochtelijk niveau kleine activiteiten. Dat vind ik een waanzinnige kwaliteit van Delft. Je hebt jaren nodig om alles te ontdekken, met alle geheimen die Delft rijk is." Eén van de geheimen die Frank al heeft ontdekt en graag met anderen deelt, is 'Moeder Aarde'. "Bij dit landschapskunstwerk aan de zuidrand van Delft kun je heerlijk uitwaaien en de rust opzoeken." Het 'buiten zijn' doet hij daarnaast ook graag in de binnenstad. "Het terras op het Agathaplein met die middeleeuwse knusheid, is één van mijn favoriete plekjes in Delft. Het is er gezellig en gemoedelijk, je kunt er lekker eten en je hebt alle Delftse kunst en cultuur op een steenworp afstand."

Creatief
Bijdragen aan de stad, doet Frank zelf ook. Het liefst organiseert hij samen met veel verschillende typen mensen projecten voor de culturele agenda van Delft. Eerst deed hij dit bij het theatercursuscentrum Delftse Komedie en vele jaren later voor de creatieve broedplaats dNA de Nieuwe Academie. Vanuit die organisatie heeft hij met het team jarenlang veel activiteiten georganiseerd, zoals de Skatejam, een openluchtfestival rondom het skatepark. "De stad hoor je samen te beleven en dat doe je buiten. Niet alleen in onze bloedmooie binnenstad, maar ook in de andere wijken van de stad kun je goed samenzijn." Ook dit jaar speelt hij daarop in: "Ons straattheaterfestival Mooi Weer spelen doen we begin september coronaveilig in het park van Poptahof bij De Hoven Passage." Voor kleinschalige evenementen is Delft volgens Frank de perfecte stad. "Delft is groot genoeg voor mooie dingen en klein genoeg om het intiem te houden. Dat is wat Delft uniek maakt."

Evenementen
Frank is benieuwd hoe collega-evenementen zich naar de nieuwe werkelijkheid gaan voegen. "Het Knapsack Festival is nu digitaal bezig, maar gaat live op zondag 20 september. Leuk! Wijzelf zijn in de herfstvakantie terug met 'Dwalen door Poptahof' en misschien laat dan ook Night at the Museum for Kids weer wat van zich horen."