Geen kerstboominzameling 2021

PIJNACKER - Hoewel het een jaarlijkse traditie is, gaat de kerstbomenactie op woensdag 6 januari vanwege corona niet door. Het advies is ook komende tijd zoveel mogelijk thuis te blijven. Een kerstboominzameling, waarbij inwoners op pad gaan en in groepen samenkomen bij de inleverlocaties, vindt de gemeente Pijnacker-Nootdorp hier niet bij passen.

Daarom wordt uw kerstboom na de feestdagen opgehaald, maar niet vóór 2 januari. In de week van 4 januari 2021 beginnen ze met het ophalen van kerstbomen. Leg uw kerstboom op een plek die het verkeer niet belemmert en die goed bereikbaar is voor de vrachtauto’s. Denk aan een parkeervak bij de afval-aanbiedlocaties van minicontainers en/of de ondergrondse containers. Houd de zogenoemde ‘traanplaat’ van de ondergrondse containers vrij voor het legen ervan. De bomen worden op een centrale plek versnipperd. Kerstbomen behoren tot restafval. Ze mogen niet in de gft-container aan huis, ook niet verkleind. Het hars uit de boom verstoort de compostering. Kerstbomen kunnen wel (in kleine stukken) in de restafvalcontainer.

Mogelijkheden
U kunt uw kerstboom ook afgeven bij het afvalbrengstation van Avalex aan de Molenweg in Nootdorp tijdens de openingstijden, of de gemeentewerf aan de Ambachtsweg 1 in Pijnacker (bedrijventerrein Boezem) van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 15.00 uur.

Reguliere zorg in Reinier de Graaf ziekenhuis NIET gestaakt

DELFT - Afgelopen dinsdag liet Het Landelijk Netwerk Acute Zorg aan de media weten dat de reguliere zorg in ziekenhuizen wordt gestaakt vanwege het toenemende aantal patiënten dat besmet is met het coronavirus. In het Reinier de Graaf ziekenhuis gaat de zorg echter door.

"Naar aanleiding van dit bericht vanuit Het Landelijk Netwerk Acute Zorg ontvangen wij veel vragen. De afspraken en operaties, die in ons ziekenhuis gepland zijn, gaan door. Wij benadrukken dat ook traumazorg, verloskundige en oncologische zorg doorgaan. Als verdere afschaling van onze reguliere zorg noodzakelijk zou zijn, kijken onze specialisten zorgvuldig of het medisch verantwoord is om een operatie of afspraak af te zeggen."

Veilige omgeving
"We begrijpen dat het spannend kan zijn om in deze tijd een ziekenhuis te bezoeken. Uiteraard zorgen wij ervoor dat ons ziekenhuis een veilige omgeving is, zowel voor onze patiënten, bezoekers als medewerkers. We nemen daarom voorzorgsmaatregelen om u veilige zorg te kunnen bieden en u te beschermen tegen besmetting met het coronavirus. Wat deze voorzorgsmaatregelen exact inhouden, is terug te vinden op onze website."