Oog voor Elkaar 2.0 groot succes

DELFT - "Voor mij?”, "Waar heb ik dit aan verdiend?” "Wat aardig!”. Dit is een greep aan de mooie reacties die Delftse inwoners gaven bij het ontvangen van een kerstpakket. Sommigen zijn zelfs tot tranen toe geroerd. Professionals van Delft voor Elkaar hebben met de tweede editie van Oog voor Elkaar bewoners met geen of klein netwerk een pakket langsgebracht en praatje met hen gemaakt. Dichtbij op anderhalve-meter-afstand.

Professionals van Delft voor Elkaar gaan sinds 7 december langs de deuren om kerstpakketten langs te brengen. Iedere ontvanger, die via cliëntondersteuners en de eerste- en tweedelijnszorg zijn aangemeld, was verrast en blij. Een aantal ontvangers had zelfs nog nooit een kerstpakket ontvangen.

Praatje
Dit pakket is dankzij Delftse ondernemers en kwekers tot stand is gekomen. Naast het afgeven van het pakket is er tijd voor een praatje. Want hoe gaat het met deze mensen die nauwelijks (of soms zelfs geen) contacten hebben?

Gezonde leefstijl
Naast de persoonlijke aandacht was er aandacht voor bewegen en gezond eten. In het pakket zat een klein beweegprogramma met oefeningen die men thuis kan doen en een klein kookboekje met lekkere, gezonde recepten.

Over Delft voor Elkaar
Delft voor Elkaar is een samenwerkingsverband van de organisaties Haaglanden Beweegt, Kwadraad, MEE ZHN en Participe Delft op het gebied van sociaal werk en bewegen. Samen met vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties zetten onze professionals zich in voor sociaal veilige, draagkrachtige en gezonde wijken. Gezamenlijk doel is dat iedere Delftenaar in beweging komt en kan meedoen in de samenleving.