René zet zich in voor meer verbinding in de stad
René zet zich in voor meer verbinding in de stad Foto:

René van Dijk

René van Dijk is een verbinder pur sang. Hij is initiatiefnemer van Blue Pearls of Delft, Support Delft en het nieuwe platform We Are Delft.

Op welke van jouw prestaties ben jij het meest trots?
"Dat in moeilijke tijden en omstandigheden mensen actief de verbinding zoeken bij elkaar. Dat kwam met name goed samen in SupportDelft.nl. Dit gratis platform was een communicatiemiddel voor en door ondernemers, om ze te helpen het hoofd boven water te houden. Delft is te mooi om kapot te laten gaan, dus zet ik mij graag in voor de stad en de ondernemers om dit te voorkomen. Een transformatie van het individualistische naar het collectieve is prachtig. Ik hoop dat we die instelling behouden, ook als de crisis straks voorbij is."

Welke boodschap wil jij de lezers nog meegeven?
"Blijf jouw lokale bedrijven zo veel mogelijk steunen. We hebben elkaar allemaal nodig. Of het nu je buurman, jouw favoriete plaatselijke winkel of je directe naaste familie is. Steun jouw lokale mensen met inkopen voor de feestdagen of door je belangeloos in te zetten als vrijwilliger. Haal alles uit de stad. Van service en diensten tot impulsaankopen en boodschappen. Al die kleine lokale ondernemers maken Delft uniek en dat mag best uitgedragen worden."