Félice heeft veel om trots op te zijn (Foto: Gerda Hanemaaijer)
Félice heeft veel om trots op te zijn (Foto: Gerda Hanemaaijer) Foto: Gerda Hanemaaijer

Félice van der Sande

Félice is muziek op schoot docent, dirigent en arrangeur. In coronatijd kwam zij met video's om kinderen thuis bezig te laten zijn met muziek.

Op welke van jouw prestaties ben jij het meest trots?
"Waar ik trots op ben? Natuurlijk ben ik trots op het nieuwe kerstalbum voor jonge kinderen ‘Grote klokken zeggen bim-bam’ dat ik net heb uitgebracht met de muzikanten van Krulmuziek. En het is natuurlijk megacool om met Musical- en Popkoor Delft in een vol theater te staan met een spetterende muzikale show. Maar ik ben het meest trots op dingen die zo gewoon lijken. Een baby die alsmaar door wil gaan met de Muziek op Schoot omdat het er zo’n plezier in heeft, de leidster die straalt omdat de kinderen zo enthousiast reageren op haar eigen Muziekkwartier, het koor dat tijdens de repetitie me ineens kippenvel bezorgt omdat ze een lied zo mooi zingen. Maar ook dat ouders over de dagelijkse Muziekkwartiertjes die ik streamde tijdens de lockdown me berichtjes stuurden: ‘Er wordt weer gelachen hier in huis, dankjewel dat je de muziek naar ons toe brengt in deze moeilijke tijd."

Welke boodschap wil jij de lezers nog meegeven?
"Wat zou ik de lezer van dit stukje mee willen geven? Heb aandacht voor de kleine en fijne dingen in het leven. Hoe mislukt dit jaar ook is voor veel mensen, er gebeuren nog steeds mooie dingen om ons heen. Die goede dingen kun je zelf belangrijk maken door ze aandacht te geven. Investeer in de mensen om je heen, maar ook in jezelf. Als je zingt of muziek maakt komt er endorfine vrij in je lichaam die jou een gelukkig gevoel geven. Daar hoef je niet goed voor te kunnen zingen. Gewoon plezier hebben, dat is voldoende."