Geert als dichter Poot tijdens de demonstratie Behoud het Park
Geert als dichter Poot tijdens de demonstratie Behoud het Park Foto: Bram Kaiser

Geert van Poelgeest

Geert van Poelgeest is voorzitter van de natuurvereniging Natuurlijk Delfland en secretaris van de stichting Behoud het Park.

Op welke van uw prestaties bent u het trotst?
"Het 'Behoud van het Abtswoudsepark'. Met heel veel mensen in de stichting Behoud het Park en 500 demonstraten hebben we kunnen voorkomen dat de megaschool in het Abtswoudsepark komt. Naast het feit dat er groen zou verdwijnen, is ook voorkomen dat de structuur van Tanthof als wijk voor het langzame verkeer wordt aangetast. Als voorzitter van Natuurlijk Delfland en secretaris van stichting Behoud het Park heb ik een rol gespeeld in het organiseren van de demonstratie en heb ik opgetreden als Huibert Poot, de dichter uit de 17de eeuw, die boos was dat het groen in Tanthof zou worden aangetast. Andere acties waar ik met plezier aan terugdenk zijn het voorkomen van de bomenkap op de Motorenweg en de Ezelsveldlaan, het redden van de fruittuinen Joris, het behouden van varens in een waterput in het Prinsenhof en de actie waardoor de Wallertuin nog nog groen is en niet met diverse huizen is bezet. Verder ben ook zeer trots op mijn vrouw Marian Barendtszen die mij door dik en dun steunt, maar wel eens tureluurs wordt van mijn verhalen."

Welke boodschap wilt u de lezers nog meegeven?
"Neem de voortdurende aantastingen van het groen en de natuur niet. Pak de handschoen op door je aan te sluiten bij Natuurlijk Delfland, je leert daarin samen te leven met de natuur en opkomen voor het groen en de natuur. Te beginnen in je eigen tuin en straat. Want de natuur kan niet voor zichzelf opkomen. Wel kunnen we de natuur een kans geven en als ze die kans krijgt wordt het een groener Delft."