Een stadspaleis en een varkenskot

DELFT - Dit najaar is het vier eeuwen geleden dat het door Hendrick de Keyser ontworpen stadhuis in gebruik werd genomen.

Een groot feest zit er in deze coronatijd niet in, maar het winternummer van erfgoedmagazine Delf laat het jubileum niet ongemerkt voorbijgaan. Het stadhuis staat stralend op de cover en binnenin vertelt Gerrit Verhoeven meer over deze uiting van stedelijke trots. Op de stadsgrens van Delft naar Den Hoorn staat ook een imposant complex, maar dan van geheel andere orde. Jacques Moerman beschrijft de geschiedenis van wat ooit de grootste oliemolen van Nederland was. Dit nummer staat vol met superlatieven, want ook het Stadsarchief bereikte onlangs een bijzondere mijlpaal toen het duizendste archief werd binnengebracht: dat van de Prins Mauritsschool.

Leden van Delfia Batavorum krijgen Delf vier keer per jaar gratis thuisbezorgd. Een jaarabonnement is voor € 19,00 verkrijgbaar via www.virtumedia.nl/delf en losse nummers zijn te koop bij het Stadsarchief, het Vermeercentrum, het Prinsenhof en de boekhandels Kempers en De Omslag.