Wonen met hart voor elkaar

DELFT - Aan de Van Alkemadestraat en Van Schuijlenburchstraat in Delft bouwt Vidomes 91 sociale huurwoningen: eengezinswoningen en appartementen. De woningen worden energiezuinig en levensloopbestendig gebouwd. Dit betekent dat huurders - ook als ze minder mobiel zijn - langer zelfstandig kunnen wonen. De toekomstige huurders maken deel uit van een bijzondere woonvorm voor en door bewoners.

Naar elkaar omkijken en samen activiteiten ondernemen
In dit nieuwbouwproject in de Kuyperwijk staat het naar elkaar omkijken, contact onderhouden en gezamenlijk activiteiten ondernemen centraal. De woningen zijn bestemd voor huurders die in aanmerking komen voor een sociale huurwoning én een bijdrage willen leveren aan deze woonvorm. Huurders ondertekenen hiertoe een huishoudelijk reglement naast het huurcontract.

Samenwerking
Vidomes werkt in dit project samen met Pieter van Foreest en de gemeente. Zij ervaren dat er behoefte is aan woonvormen waar mensen zelfstandig, maar toch ook samen kunnen wonen. Bijzonder is dat jong en oud, vitaal en kwetsbaar, gezinnen en alleenstaanden met elkaar wonen en naar elkaar omkijken. Ook mensen met een lichte zorgbehoefte kunnen hier terecht, met ondersteuning nabij in de wijk. Zo stimuleren de drie partijen een actieve gemeenschap waarin de bewoners elkaar kennen en van elkaars hulp en talenten kunnen profiteren.

Langer en Weer Thuis
De realisatie van deze bijzondere woonvorm past goed in het programma Langer en Weer Thuis Delft 2019-2022. Vidomes, Pieter van Foreest en de gemeente Delft spannen zich samen met andere partijen in om langer thuis en weer thuis wonen aantrekkelijker te maken in Delft. De Kuyperwijk leent zich daar goed voor: het voorzieningenniveau in de omgeving is hoog en de locatie ligt dicht bij het centrum. Door de samenwerking bieden de drie partijen meerwaarde aan de nieuwe huurders én aan de Kuyperwijk als geheel.

Museum Prinsenhof Delft presenteert vijf nieuwe werken

DELFT - Nu Museum Prinsenhof Delft weer open is voor publiek, kunnen bezoekers genieten van de nieuwe presentatie 'Alles is Mooi. Delftse Meesters van de 20ste eeuw'. Te zien zijn vijf werken afkomstig van de kunstenaars van de ‘Nul-groep'; Henk Peeters, Armando, en de Delftse meesters Jan Schoonhoven en Jan Henderikse. Werken van deze kunstenaars zijn van essentieel belang geweest voor de ontwikkeling van de Nederlandse kunst van de jaren 50 en 60. De presentatie 'Alles is Mooi. Delftse Meesters van de 20ste eeuw' is te bezichtigen tot 14 juni 2021. Het museum heeft maatregelen genomen om bezoekers een veilig en zo comfortabel museumbezoek te bieden. Tickets zijn verkrijgbaar via prinsenhof-delft.nl/tickets .