Afbeelding
Foto:

Fietsspeurtocht over kinderrechten

DELFT - Ter gelegenheid van internationale Kinderrechtendag organiseren Stedenband Delft-Estelí en Delft4GlobalGoals van 18 tot en met 22 november een speurtocht die op eigen gelegenheid gemaakt kan worden. Het is een fietsspeurtocht langs kinderrechten-muurschilderingen en het monument tegen kinderarbeid in Delft. Totaal is het ongeveer 45 minuten fietsen en 45 minuten om de vragen te beantwoorden.

De route start in de Hugo de Grootstraat, hoek Van Slingelandtstraat en gaat via zes muurschilderingen rond het centrum van Delft naar het Agnetapark. Deze tocht is bedoeld voor kinderen van 6 tot 18 jaar, eventueel met hun ouders/begeleiders. Voor deze speurtocht heb je nodig: een kaart met locaties en een vragenlijst. Deze zijn te downloaden via www.delft-esteli.nl/nieuws en www.delft4globalgoals.nl. Ook zijn ze in papieren versie verkrijgbaar bij Van Kapel, Hugo de Grootstraat 126; bij Biesieklette, Voldersgracht 42; en bij Ekoplaza, Vrouwjuttenland 33. Aan de speurtocht is een prijsvraag verbonden. De goede antwoorden vormen een ‘halve’ zin, die de kinderen moeten afmaken. Oplossingen kunnen worden gemaild naar info@delft-esteli.nl. Er is een prijs voor 6 tot 12 jarigen en één voor 12 tot 18 jarigen. De Stedenband Delft-Esteli en Delft4GlobalGoals vragen met deze activiteit speciale aandacht voor de Internationale Kinderrechtendag op vrijdag 20 november. In 1989 op 20 november werd door de VN in New York het verdrag voor de Rechten van het Kind goedgekeurd. In het verdrag staan afspraken over de rechten van het kind wereldwijd.

Doe jouw huis een warme jas aan!

DELFT - Komend weekend worden een aantal woningen bij jou in de buurt in het licht gezet om aandacht te vragen voor isolatie- en besparingsmaatregelen. Het gekleurde licht symboliseert de warme jas, die de woningen aan moeten krijgen op de weg naar duurzaam en beter isoleren.

Wil je ook beginnen met samen isoleren? Met elkaar uitwisselen wat wel en wat niet werkt en uitvinden wat bij jouw huis het meest geschikte stappenplan is: Het Platform Energietransitie Delft en Coöperatie Deelstroom Delft hebben samen de handen ineen gesloten en gaan komend jaar onder de naam 015Duurzaam besparing van energie in het eigen huis een stap verder brengen.
De start van 015Duurzaam luiden ze in met een aantal verlichte woningen bij jou in de buurt op zaterdag 14 november.