DELFT - Dé Delftenaar van het Jaar verkiezing is in volle gang. Vorige week presenteerden we u de door de vakjury geselecteerde kandidaten, die meedoen aan de laatste ronde. Deze week stellen wij de genomineerden nader aan u voor.

Uit alle inzendingen heeft de vakjury vijf kandidaten geselecteerd: Geert van Poelgeest, René van Dijk, Félice van der Sande, Harmen van der Laan en Wendy Alblas. Laatstgenoemde heeft zich wegens persoonlijke redenen teruggetrokken uit de race. De stemmen op Wendy zullen daarom worden ingetrokken. Heeft u reeds op haar gestemd en wilt u nu op een andere kandidaat stemmen? Dat is uiteraard mogelijk.

Voorstelronde
De komende weken zult u de overige vier personen beter leren kennen. In zowel de krant Delft op Zondag als in speciale afleveringen van Delft op Zondag TV gaan wij deze genomineerden meerdere vragen en stellingen voorleggen, zodat u een goed beeld van ze kunt schetsen. Maar nu eerst een voorstelronde. Wat vinden de kandidaten van hun nominatie, waar kunnen wij ze van kennen en wat hebben zij het afgelopen jaar voor goeds gedaan in Delft?

Stemmen
U kunt nu al definitief stemmen op Dé Delftenaar van uw keuze. Uiteraard kunt u ook de voorstelrondes komende weken afwachten, want stemmen kan nog tot eind december. De stemmen van u, de publieksjury, worden uiteindelijk gecombineerd met de stemmen van de vakjury. Hieruit volgt één winnaar, die wij in de eerste editie van het nieuwe jaar aan u bekend zullen maken. Wie verdient wat u betreft dit jaar de titel én de Bronzen Hugo? Stemmen op één van de genomineerden kan via mail: delftenaar@delftopzondag.nl. LET OP: u kunt maar één keer stemmen per e-mailaccount! Dit houden wij nauwlettend in de gaten, om de strijd eerlijk te laten verlopen. Fysiek inleveren kan ook. Stuur onderstaand strookje op naar: Delft op Zondag / Rodi Media ZH, Energieweg 3, 2627 AP Delft. U mag het strookje ook zelf komen afgeven op dit adres.