little girl trying to choose a book from many books in a booshelf
little girl trying to choose a book from many books in a booshelf Foto: Kristina Strasunske

Een blik naar de Voedselbank

DELFT - In het weekend van 21 en 22 november houden de R.K. kerken in Delft een voedselinzameling voor Voedselbank Delft. De kerken zijn in dit weekend allemaal een aantal uren geopend en nodigen alle inwoners van Delft uit om ‘een blikje extra’ langs te brengen.

Het aantal huishoudens dat afhankelijk is van de Voedselbank is ook in Delft en omgeving het afgelopen jaar flink gestegen. Veel mensen zijn door de coronacrisis hun baan of bedrijf kwijtgeraakt. Inmiddels bedient Voedselbank Delft elke week meer dan 600 huishoudens.

Winter
Om deze pakketten te vullen zijn veel – heel veel – levensmiddelen nodig. Het aanbod aan verse groenten neemt in het najaar snel af. Daarom doen de R.K. kerken in Delft een beroep op u: Wanneer u boodschappen doet, neem dan de komende week iets extra’s mee. U kunt hierbij denken aan groenteconserven in blik of glas, maar ook aan bijvoorbeeld macaroni of houdbaar broodbeleg. Zeker in de winter vormt dit een meer dan welkome aanvulling op de voedselpakketten.

Tijden
Op deze tijden zijn de kerken geopend om uw bijdragen in ontvangst te nemen: Adelbertkerk, Franciscus & Clarakerk, Maria van Jessekerk en Sacramentskerk op zaterdag 21 november van 12.00 uur tot 14.00 uur. Adelbertkerk en Maria van Jessekerk op zondag 22 november van 12.30 uur tot 14.00 uur. Franciscus & Clarakerk en Sacramentskerk op zondag 22 november van 10.30 uur tot 12.00 uur. Kom langs en geef aan elkaar en om elkaar!

Jeugdpunt Triangel Delfgauw zoekt nieuwe vrijwilligers

DELFGAUW - Bibliotheek Oostland zoekt voor het jeugdpunt Triangel in Delfgauw een gastvrouw/gastheer voor verschillende dagdelen.

Werkzaamheden bestaan onder andere uit: opruimen van de boeken en andere materialen, meehelpen presentabel houden van de bibliotheek, het plaatsen van boeken en materialen op de displays in de bibliotheekruimte, klanten doorverwijzen en/of meenemen naar de vaste collega’s bij inhoudelijke vragen.

Aanmelden
Voor aanmelden of voor vragen kunt u contact opnemen met Désirée Hazekamp: d.hazekamp@bibliotheekoostland.nl of 010-5115972. www.bibliotheekoostland.nl