Schakel een schilder in voor de grote klussen

Eens in de zoveel jaar is het schilderwerk toe aan een nieuwe frisse laag. De reden hiervoor is dat de verf verkleurt, terwijl we de woning er graag verzorgd uit willen laten zien. Ook voor het wegwerken van nicotine, roet of waterschade kan een nieuwe verflaag de oplossing zijn. Hiervoor is een schilder in het leven geroepen.

Om het huis goed aan te pakken is een schildersbedrijf de specialist om dit snel en vakkundig te doen. Natuurlijk is het ook een optie om zelf de kwast en roller te pakken, dit is voor de kleinere oppervlaktes prima. Voor de grotere klussen is het vaak voordeliger om een vakman in te schakelen. Om het voor ieder budget mogelijk te maken om een schilder in te huren, is een aantal bespaartips verzameld.

1. Bereid het oppervlak voor: De voorbereiding is iets waar voor een schildersbedrijf veel tijd in gaat zitten. Dit is natuurlijk kostbare tijd en het simpele voorbereidende werk kan gerust zelf worden opgepakt. Informeer bij de vakman wat en hoe het voorbereid kan worden. Denk aan het afplakken en/of ontvetten van het oppervlak.

2. Schilder de makkelijke stukken zelf: Niet iedere hoek is even goed zichtbaar of moeilijk te bereiken. Waarom dan zelf niet de kwast pakken en deze vierkante meters zelf meepakken. Op plekken die wel volop in het zicht liggen is het wel aan te raden om het aan een schilder over te laten.

3. Voorkom kleine klusjes: Voor kleine klusjes zullen de kosten relatief hoog liggen. Iedere klus heeft vaste kosten en daarom is het laten doen van een klein oppervlak per vierkante meter veel duurder. Door direct goed door te pakken kan er ook vaak wat extra korting worden besproken.

4. Schilder in de regio: Hoe dichterbij de vakman woont, des te minder voorrijkosten deze in rekening hoeft te brengen. Aangezien er over het hele land kwaliteitschilders aanwezig zijn is het ook ook niet nodig om deze ver te gaan zoeken. Vraag eens een gratis vergelijking aan via www.schilder-wijzer.nl, deze kiest uitsluitend schilders uit de regio.

5. Kies voor een winterschilder: Voor binnenschilderwerk loopt de korting in de winter vaak op, ook wel bekend als de winterschilder. Dit heeft te maken met de agenda die buiten de winter wat voller zit. Is het mogelijk om tot de winter te wachten? Dan kan dit al snel tientallen procenten voordeel opleveren.

6. Vergelijk gratis: Door meerdere schilders te vergelijken met elkaar, krijg je inzicht in de kosten. Hierdoor komen de prijsverschillen naar boven en kan er mede op basis van deze offertes een keuze worden gemaakt.

(Bron: SchilderWijzer)