Tijdelijke fietsenstalling verdwijnt

DELFT - Op maandag 26 oktober verdwijnt de tijdelijke fietsenstalling bij het station. De bovengrondse extra rekken zijn niet meer nodig, nu de derde stalling in gebruik is. Er zijn nu in totaal meer dan 10.000 fietsparkeerplekken bij station Delft.

Eigenaren worden verzocht om hun fiets vóór 26 oktober weg te halen. Fietsen die achterblijven worden naar het Fietsdepot Haaglanden gebracht. Is uw fiets weg? Kijk dan voor meer informatie op de speciale webpagina van de gemeentesite: https://www.delft.nl/wonen/parkeren-en-verkeer/fiets/fiets-verwijderen

Stadsacademie Delft start

DELFT - Zaterdag 31 oktober start een nieuwe intensieve cursus van De VAK: Stadsacademie Delft. Met dit meerjarig curriculum wil De VAK beeldende cursussen aanbieden voor mensen met de ambitie om een meester in de (teken)kunst te worden. Dit eerste jaar start docent Niels Janssen met tekenen op zaterdag van 10.00 uur tot 16.00 uur bij De VAK in OPEN aan het Vesteplein in Delft.

De Stadsacademie Delft is bedoeld voor iedereen vanaf 18 jaar die gemotiveerd is om de uitdaging aan te gaan. Dit kan zijn om jezelf persoonlijk te ontwikkelen of om een portfolio voor een opleiding samen te stellen of omdat in de beroepspraktijk een basis in tekenen wordt gemist. Deze cursus is ook geschikt voor mensen die ineens weer tijd hebt voor een tekencursus. Docent Niels Janssen voegt daar aan toe: "Je hoeft beslist niet al een geoefend tekenaar te zijn, maar wel over de nodige energie en enthousiasme te beschikken!"

Dimensies
Tijdens de 30 lessen die onderverdeeld zijn in 5 modules van 6 lessen, leert de cursist vooral om van twee dimensies drie te maken. Bijvoorbeeld, wat zijn de manieren om ruimtelijkheid te suggereren op een plat vlak? Het karakter van de lessen is 'centraal' omdat cursisten gezamenlijk dezelfde technieken en onderwerpen bestuderen. Janssen legt uit: "Maar er is beslist ruimte voor individuele ontwikkeling, vragen en knelpunten! Aan het einde van het cursusjaar richten we een expositie in met een selectie van de werken die gemaakt zijn tijdens het jaar." Niels Janssen heeft aan de Gerrit Rietvelt Academie te Amsterdam in 1991-1992 het basisjaar gevolgd en is daarna gaan studeren aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten te Den Haag. Na het behalen in 1996 van zijn diploma in de schilder- en tekenkunst en grafische technieken is hij werkzaam als beeldend kunstenaar en docent bij diverse culturele instellingen in Zuid-Holland. Sinds 2007 is hij verbonden aan De VAK als docent tekenen en schilderen. Kijk op www.vak-delft.nl/stadsacademie voor meer informatie.