Bezoekregeling Reinier de Graaf

DELFT - Door de stijging van het aantal besmettingen in de regio en de toename van het aantal patiënten in het Reinier de Graaf gasthuis, in men genoodzaakt de bezoekregeling aan te scherpen.

Sinds afgelopen vrijdag mogen patiënten één bezoeker per dag ontvangen. Deze bezoeker mag ook niet meer dan één keer per dag op bezoek komen. Deze maatregel treffen ze om de verspreiding van het virus zoveel mogelijk te beperken. Hierdoor kunnen de medewerkers hun aandacht volledig aan patiëntenzorg besteden.

Ingrijpend
"Wij begrijpen dat dit een ingrijpende maatregel is, die voor zowel onze patiënten als voor onze bezoekers een grote impact kan hebben. Daarom kijken wij samen met de behandeld arts of we deze regeling in specifieke situaties kunnen versoepelen. Denk hierbij de kinderafdeling, de afdeling kraam- en verloskunde, afdeling neonatologie en aan terminale patiënten."

Om teleurstelling te voorkomen, vragen ze u vooraf af te stemmen met familie en vrienden, wanneer men op bezoek komt. Ook is het mogelijk om telefonisch of via beeldbelen contact te houden met uw dierbare als de gezondheidssituatie dit toe laat. U wordt gevraagd niet naar het ziekenhuis te komen als u coronagerelateerde klachten heeft, zoals koorts, hoesten en/of luchtwegklachten. De reguliere bezoektijden blijven gehandhaafd.

In gesprek over omgevingsvisie

DELFT - Het college van B&W en de gemeenteraad discussiëren op 27 oktober over de omgevingsvisie voor Delft.

De omgevingsvisie geeft de wensen aan voor het Delft in 2040. Dat is dan een stad waar mensen goed kunnen wonen, werken, leven en verblijven. Om dit voor elkaar te krijgen, moet de stad nu al keuzes maken. Delft is dat jaar bijvoorbeeld energieneutraal en er zijn genoeg woningen en banen. In de omgevingsvisie staat de richting die Delft volgt bij het maken van deze keuzes.

Met de stad
De gemeente heeft het concept-ontwerp van de omgevingsvisie gemaakt samen met Delftenaren. Er is begonnen met het ophalen van wat zij belangrijk vinden. Ruim 4000 Delftenaren dachten mee, jong en oud. De gemeente vroeg bij het maken van het concept-ontwerp aan inwoners, haar partners en bedrijven of ze zich herkenden in de visie. De visie is aangepast aan de reacties.

Volgende stap
De gemeente legt het concept-ontwerp van de omgevingsvisie eind 2020 ter inzage. Alle Delftenaren krijgen dan de mogelijkheid hun reactie te geven aan het college van B&W en de gemeenteraad. Het politieke debat is begin 2021. De gemeenteraad neemt dan ook een besluit.