Een gedeeltelijke lockdown betekent een stille stad (Foto: Koos Bommelé)
Een gedeeltelijke lockdown betekent een stille stad (Foto: Koos Bommelé) Foto: KOOS BOMMELE

Vervolg voorpagina

Ook één van de lastigste maatregelen uit het plan is genomen. "Helaas was bezuinigen een eis en hebben we afscheid moeten nemen van een aantal collega's. Er zijn geen gedwongen ontslagen gevallen. Het laatste deel van het overlevingsplan is gericht op de toekomst. "Momenteel bekijken wij samen met een aantal collega-schoolbesturen of we tot een vorm van samenwerking kunnen komen." Delft op Zondag heeft het net vastgestelde onderzoeksrapport van de Onderwijsinspectie ingezien. Daaruit blijkt dat het Grotius College op de goede weg is. De Inspectie blijft er op toezien dat ook de laatste verbeterstappen worden gezet.

Oneerlijk
Hoewel de problemen deze week de publiciteit hebben gehaald, behoort het merendeel van de negativiteit volgens Judith Rijnders, conrector onderbouw locatie Juniusstraat, tot het verleden. "De rust is voor ons al wedergekeerd. Dat onze school juist nu negatief in het nieuws komt, wordt door sommigen daarom ook als oneerlijk ervaren." Rijnders merkt dat de sfeer op de school nu zelfs beter is dan afgelopen schooljaar. "Waarschijnlijk heeft dat te maken met de duidelijkheid die er nu is over de gehele situatie. De rust, het overzicht en het vertrouwen is terug."

Positief
In tegenstelling tot een eerdere periode, voldoet het onderwijs op het Grotius College nu ook weer volledig aan de eisen, heeft de onderwijsinspectie in 2019 vastgesteld. "Om dat te bereiken hebben wij als school hard gewerkt. Iedereen heeft alle zeilen bijgezet om de kwaliteit van het onderwijs en de begeleiding van leerlingen te verbeteren, wat zijn vruchten heeft afgeworpen." Ondanks de huidige negatieve publiciteit zien Rijnders en Zevenbergen de toekomst van de school positief in. "Leerlingen mogen absoluut geen last hebben van dit soort zaken, zij moeten een leerzame en leuke middelbare schooltijd hebben. Het zou fijn zijn als we nu verder kunnen met waar we voor zijn: lessen verzorgen."