Afbeelding
Foto:

Herfstvakantie in de Buitenhof

DELFT - Maandag 19 oktober organiseert Cultuurhuis Delfia samen met buurtvereniging Rode Feniks een leuke doe-dag voor ouders en kinderen van 6 tot 12 jaar.

Van 13.30 uur tot 17.00 uur zijn er verschillende workshops. Zo gaan de voetjes van de vloer tijdens een workshop Afrikaanse dans met Charlene Simaika. Kunstenares Lucy de Haas leert de kinderen alle kneepjes van het vak. Met de mooiste kleuren wordt een prachtig kunstwerk gemaakt. Daarnaast kunnen de kinderen en ouders helpen om de langste vlaggenlijn van de Buitenhof af te maken. Ook kunnen de kinderen samen met kunstenares Rianne te Kaat de wijk opfleuren met stoepkrijt Street Art. De route start bij Delfia en via de Mozartlaan en de Chopinlaan eindigen we bij KopieKoffie. Rianne tekent de mandala’s, maar alle hulp is nodig met het inkleuren. Zondag begint Rianne al met de voorbereidingen en maandag om 13.30 uur geeft ze nog een uitleg hoe je de mooiste kleurencomposities maakt. En zijn we maandag niet klaar met inkleuren dan kunnen de kinderen de rest van de herfstvakantie natuurlijk door krijten. Bij veel regen gaat de Street Art activiteit helaas niet door. Houd daarom onze site www.cultuurhuisdelft.nl en het weerbericht goed in de gaten.

Voortgang
kadeverbetering Schipluiden

SCHIPLUIDEN - In het centrum van Schipluiden zijn de werkzaamheden voor de kadeverbetering in volle gang. Delfland werkt hierin samen met de gemeente Midden-Delfland.

Deze week worden stalen damwanden geplaatst en worden bomen weggehaald van de kade. De bomen staan op de plaats waar de nieuwe damwandconstructie komt en waar de machine ruimte nodig heeft om deze erin te drukken. Na de kadeverbetering worden in overleg met bewoners en gemeente nieuwe bomen geplaatst. Samen kijken zij welke soorten voor welke plek geschikt zijn.

Damwanden
Vanaf de Kerkstraat tot aan de Korpershoek wordt een kunststof damwand geplaatst. De eerste meters hiervan zijn al geplaatst. Aan de kant van de Dorpsstraat tussen de Paardenbrug en de kerk komt een stalen damwand.

Afbeelding