Stichting Wetswinkel Delfland

DELFT - Stichting Wetswinkel Delfland is een non-profit organisatie, opgericht in 2011 door rechtenstudenten die meer wilden doen met hun studie dan alleen maar partners bij grote advocatenkantoren worden. Zij vinden het belangrijk dat mensen die in de problemen komen -bijvoorbeeld door de coronacrisis- weten dat ze nog steeds bij de stichting terecht kunnen.

De stichting heeft als doelstelling om (minder kapitaalkrachtige) burgers uit Delft en omstreken van gratis en goed juridisch advies te voorzien. Cliënten kunnen er terecht voor bijna elk rechtsgebied, het enige gebied waar ze zich niet mee bezighouden is belastingrecht. Wetswinkel Delfland is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Als stichting zijn zij bijzonder trots op de hoeveelheid cliënten dat zij van juridisch advies voorzien. In de afgelopen vijf jaar zijn gemiddeld 510 cliënten per jaar van juridisch advies voorzien. Wetswinkel Delfland bestaat momenteel uit ongeveer 25 vrijwilligers die werkzaam zijn als juridisch adviseur.

Werkwijze
De werkwijze is momenteel als volgt: potentiële cliënten kunnen het contactformulier op onze website invullen en vervolgens wordt er vanzelf contact opgenomen door de wetswinkel. Er wordt dan standaard een gesprek ingepland waarin een cliënt rustig zijn of haar verhaal kan doen. Naderhand bespreken de adviseurs de zaken met elkaar en eventueel met de professionals die zijn verbonden aan de wetswinkel. Binnen twee weken volgt er dan een advies die de cliënt ontvangt via de mail tenzij de zaak van cliënt een spoedeisend belang heeft. De adviseurs zouden graag zien dat zij hun kennis en vaardigheden ook tijdens de coronacrisis kunnen blijven gebruiken.

Herfstontdektocht in de Hertenkamp

DELFT - Tijdens een leuke speurtocht kunnen kinderen ontdekken en beleven wat voor moois de herfst ons te bieden heeft.

Natuurlijk gaan ze op zoek naar paddenstoelen, maar er is nog veel meer bijzonders te ontdekken in de herfst! Door wie of wat worden bijvoorbeeld al die gevallen blaadjes opgeruimd? En kun je iets moois maken van je vondsten? Neem zelf een klein (make-up) spiegeltje mee en eventueel een loepje. IVN afdeling Delft e.o. organiseert deze excursie met de '1,5 meter-regels', volgens de richtlijnen van het RIVM en rekent op ieders medewerking. Er kunnen 15 kinderen mee. Per kind mag er 1 ouder/begeleider mee. Deelname is gratis en aanmelden is verplicht via www.ivn.nl/Delft. Verzamelen vanaf 13.45 uur, start om 14.00 uur bij de Middelweg 11, 2616 LV Delft. De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur.