DELFT - De gedeeltelijke lockdown treft bijna alle Delftse sportclubs. Wij vroegen Guus Heemskerk van de Sportraad van Delft om een reactie.

- Dat is even schrikken...
"Niet helemaal, want we zeiden zondag na de wedstrijd van DHL nog dat het waarschijnlijk onze laatste wedstrijd was. Vervelend is het wel."

- Wat mag nog wel?
"De jeugdelftallen mogen nog trainen en onderling wedstrijden spelen. Dat zal nog wel gebeuren. Voor de senioren ligt alles voorlopig stil. Het is vervelend, maar gezien het oplopende aantal besmettingen begrijpelijk."
- Wat is er vooral vervelend?
"Ten eerste blijven uitgaven doorgaan, terwijl er geen geld meer in het laatje komt. Daarnaast moet je het sociale aspect niet onderschatten. Voor veel mensen is het hun uitje in het weekend. Voor hen is ook de derde helft belangrijk."

- Vrees je voor het voortbestaan van clubs?
"Voor alle sporten geldt dat ik voor kleinere verenigingen wel bang ben. Zoals ik al zei gaan de uitgaven door, maar blijven de kantines leeg. Als Sportraad hebben we aan de gemeente gevraagd in hoeverre zij aan een oplossing mee willen denken. De gemeente is daarbij afhankelijk van gelden die het Rijk beschikbaar stelt."